Pe data de 05 noiembrie 2020, a avut loc conferința de lansare oficială a primei platforme de expoziții virtuale din Republica Moldova www.virtual-fairs.md și a invitației de înscriere la primul eveniment ”Expo Business Moldova 2020”. Conceptul platformei a fost inițiat și dezvoltat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) și este realizat cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului ”Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation în parteneriat cu CCI a RM.

Scopul platformei este să ajute producătorii în direcții precum găsirea de noi clienți și parteneri, creșterea vizibilității și recunoașterii produselor și serviciilor lor la nivel global. Virtual-Fairs.md este un mijloc eficient pentru promovare internațională, deoarece spațiul online nu are limite, presupune economie de timp, resurse și mijloace, lucru benefic mai cu seama ținând cont de situația pandemică.

Prima expoziție virtuală cu genericul ”Expo Business Moldova 2020”, va avea loc în perioada 15-19 decembrie 2020, iar partenerii acesteia sunt: Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, BC ”Moldova-Agroindbank” SA și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), care va subvenționa participarea producătorilor autohtoni de produse și servicii.

Expoziția cu sloganul ”Ai încredere în produsele noastre” este dedicată tuturor agenților economici din toate ramurile economiei și reprezintă oportunitatea perfectă pentru companii să-și prezinte produsele și serviciile într-un mod interactiv. Aceștia vor avea posibilitatea să comunice direct de la standul virtual cu vizitatorii naționali și internaționali, participarea cărora va fi asigurată datorită parteneriatelor pe care CCI a RM le are stabilite cu țări precum: România, Italia, Polonia, Rusia, Turcia, Lituania și Ucraina.

Pe lângă partea expozițională, ”Expo Business Moldova 2020” va găzdui un program de afaceri în cadrul căruia vor fi organizate forumuri, mese rotunde, prezentări a companiilor de succes ș.a. Platforma dispune și de o zonă dedicată întrevederilor B2B cu potențiali parteneri străini, pe care fiecare expozant le va programa din timp.

Înscrierea participanților începe de azi, 05 noiembrie și va dura până pe 04 decembrie 2020.