În data de 14 septembrie, ora 19:00 vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionesco, la festivalul „Moldova Contact +”  să vizionați două spectacole-performance venite din Polonia și Germania. Procurând un bilet veți viziona ambele spectacole.

Primul spectacol  este „Eva și El”.

„Eva și El” este una din seriile de duete de improvizație structurată, interpretată de Iwona Olshovskaya și Pawel Konior, cu muzică live de Marcin Janus. Dansatorii creează compozițiile în timp real, în conformitate cu subiectul propus. Odată ce protagoniștii vor dezvolta subiectul, vor apărea imagini, expresii, scurte povestiri. Sunt invitați toți cei care doresc să fie martorii spațiului organic creat de artiști, prin expresia dansului, care se va naște raspunsul la veșnica subiect – a femeii și barbatului, Evei și Adam. Pentru dansatorii și coregrafii Iwona Olshovskaya și Pawel Konior, dansul este studiul sufletului uman, iar mișcarea individualizată care curge din interiorul persoanei este unică, precum amprenta.

Concept, structură: Iwona Olszovska, Pawel Conior, Polonia – Improvizație de dans: Iwona Olszovska, Pawel Conior – Muzică: Mrachen Janus

Al doilea spectacol este  STRĂLUCIRE”.

Proiectul STRĂLUCIRE este o colaborare creativă între Dune Dance Company (Bulgaria) și producătorul de sunet Abel Korinski (Germania). Această lucrare explorează interacțiunile și relațiile semantice dintre lumină, corp și sunet. Aici se combină arhitectura sonoră cu designul de lumină și dansul contemporan / mișcarea. Ce este lumina? Pe lângă faptul că explică unda electromagnetică, lumina este și o prezență umană invizibilă și intangibilă. Aceasta este o expresie a Sufletului. Lumina este cea mai subtilă, dar material este substanța care stă la baza tuturor, deoarece este una dintre materiile care au capacitatea de a se mișca independent, extinzându-se la nesfârșit în spațiu. Lumina are o semnificație metafizică.

Concept și interpretare: Petya Stoykova și Radoslav Yordanov – Proiectare sunet: Abel Korinsky (Germania)

Durata: 35 de minute. – Între spectacole va fi un antract de 15 minute.

Vă așteptăm cu drag la teatru.