În data de 04 august 2017, întregul efectiv al Trupelor de Carabinieri a sărbătorit Ziua Veteranilor Trupelor de Carabinieri și  trupelor de interne ale Ministerului Afacerilor Interne.

Ceremonia oficială a avut loc pe platoul unității militare 1001 a DTC, sub ochii tinerilor militari. În adresa veteranilor   au răsunat doar cuvinte de laudă şi mulţumire pentru munca asiduă depusă pe parcursul anilor de serviciu dedicați țării.

În numele conducerii Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI comandantul-adjunct al Trupelor de Carabinieri, șeful Direcției management resurse umane, locotenent-colonel Mihail Bejan, a exprimat recunoștința pentru profesionalismul și sârguința veteranilor depusă în activitate, știind să pună datoria față de Patrie mai presus de propria lor viață și astfel să ne lase drept moștenire o țară liberă și independentă.

Pentru aport considerabil în procesul de dezvoltare a Trupelor de Carabinieri și educarea militaro-patriotică a tinerei generații, mai mulți veterani au fost menționați cu distincții ale Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Cu prilejul acestui eveniment în toate unitățile de carabinieri au fost organizate lecții de bărbăție, întălniri cu veteranii unității și competiții sportive.

Ziua veteranilor trupelor de carabinieri și trupelor de interne este marcată anual în data de 01 august.