Ediția a VI-a a Programului guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri s-a încheiat pe data de 28 august. Emoții de nedescris au fost în ultima zi, îmbrățișări și dorințe pentru noi revederi. Doruleții au primit în dar câte un album cu fotografii care au inclus activități zilnice din program și o diplomă de participare, care să le amintească cu drag de țara noastră scumpă – Republica Moldova. 

Programul DOR s-a desfășurat în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor din diasporă cu țara de origine. În cadrul evenimentului au participat 100 de copii și tineri din diasporă, sosiți din 18 țări ale lumii. 

***

Impresiile copiilor ca rezultat al desfășurării Programului DOR, ediția a VI-a

Mereuță Ștefan, Germania: Am doar impresii foarte bune de la DOR. Mi-am făcut prieteni noi și i-am revăzut pe cei vechi. Cel mai mult mi-au plăcut excursiile, ateleierele care au inclus dansuri și tradiții naționale. 

Angelia Junea, Italia: Anul acesta mi-a plăcut tare la DOR și vreau să mai revin. Vizita la Parlamentul Republicii Moldova mi-a plăcut cel mai mult. 

Ala Nogai, Ucraina (cu ochișorii plini de lacrimi): La DOR a fost o experiență minunată, mă bucur că am participat. Nu am cuvinte să explic cât de bine a fost. 

Sergiu Gorcea, Grecia: La DOR mi-au plăcut atelierele, excursiile și sper să fiu selectat pentru participare și la anul viitor.

Rebeca Țâbârnă, Marea Britanie: A fost interesant la DOR, m-am văzut cu mulți prieteni și vreau să vin și la anul.

Daniel Bargan, Grecia: La DOR mi-a plăcut, de fapt, totul. Însă pot să spun că mi-a plăcut întâlnirea cu domnul înotător Ion Lazarenco și domnul Denis Roșca și, de asemenea, mi-a plăcut cioplitul în lemn.

Cătălina Croitoru, Portugalia: Atelierele de desen și ceramică, excursia la Soroca mi-au plăcut cel mai mult la DOR. Vreau să vin și la anul.