Acest program este destinat tinerilor lideri și experților din Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan și Ucraina, care dețin o diplomă universitară și sunt interesați în dezvoltarea valorilor democrației, economiei și societății civile în comunitățile țărilor lor.

Candidați la Bursa Lane Kirkland pot fi următoarele grupuri profesionale:

  • angajați ai autorităților publice și ai sistemului de autoguvernare; avocați; antreprenori; manageri în afaceri, ONG-uri, cultură, educație, sănătate și protecția mediului; lideri ai organizațiilor neguvernamentale, personalități culturale și activiști publici; profesori universitari; jurnaliști.

Programul oferă oportunitatea de a studia două semestre în unul dintre cele cinci centre academice din Polonia (Varșovia, Cracovia, Wrocław, Poznań și Lublin) și cel puțin două săptămâni de internship într-o organizație de stat, privată sau non-guvernamentală. Candidații ce plănuiesc să implementeze toate cunoștințele obținute în țările lor, sunt invitați să se înscrie.

Mai multe detalii vedeți aici – https://kirkland.edu.pl/en/scholarship-competition/, dar și în fișierele atașate.