Maria DOGOT, absolventă a Facultății Inginerie Economică și Business, specializată în Business și administrare (licență) și Administrarea afacerilor (master), a revenit la Alma Mater cu o vizită de curtoazie, bucurându-și profesorii cu cariera sa de succes construită la compania transnațională AMAZON cu sediul în Marea Britanie și împărtășindu-le actualilor studenți cum poți să-ți împlinești visele în cadrul uneia dintre cele mai mari companii la nivel mondial.

A fost o întâlnire de suflet, în cadrul căreia Alumni Maria DOGOT le-a vorbit studenților din anul II ai FIEB cum a reușit să avanseze rapid până la funcția de Area Manager, având astăzi în subordine cca 100 de angajați. Secretul, dacă acesta există, stă în propria atitudinea față de responsabilitățile ce îți revin, dar și în efortul zilnic de a-ți dezvolta aptitudinile/skills-urile necesare pentru a face față provocărilor și a excela în realizarea unui management performant. Rezultatele obținute au meritat pe deplin eforturile depuse. Pe anumite domenii subdiviziunea pe care o conduce atestă cele mai bune rezultate, astfel că Maria deține astăzi și funcția de consultant pentru managerii din alte subdiviziuni.

Maria a prezentat o informație detaliată despre modul în care funcționează compania, criteriile fundamentale de selectare a angajaților, perspectivele de avansare la posturile manageriale. Iar privirilor sceptice ale unor interlocutori mai neîncrezători le-a spus franc: diploma FIEB-UTM, recunoscută și apreciată inclusiv de către prestigiosul mastodont de talie internațională AMAZON, i-a deschis calea în realizarea marelui său vis, iar cunoașterea limbii engleze și cunoștințele solide în matematică, statistică, economia întreprinderii, managementul resurselor umane, IT dobândite la FIEB i-au consolidat pozițiile și o susțin în continuare în activitatea  managerială.

Maria a răspuns la multiple întrebări, a încurajat studenții să viseze, dar și să depună efort. Perseverența, consecvența, motivarea intrinsecă sunt, în opinia ei, cheia succesului.

Îi urăm absolventei FIEB-UTM Maria DOGOT succese și împliniri profesionale în continuare!