Chișinău, 7 aprilie 2022 – Agenția Universitară a Francofoniei împreună cu universitățile membre, centrele de cercetare și partenerii săi, se implică activ în implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare durabilă (ODD) și a Agendei 2030 pentru a contribui la ameliorarea stării de urgență socială și de mediu care s-a accentuat în perioada pandemică.  

Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei în Republica Moldova a organizat pe 7 aprilie o acțiune de înverzire în campusul de la Universitatea Tehnică a Moldovei. Această inițiativă a fost desfășurată în cadrul campaniei lansate de către Direcția regională a Agenției Universitare a Francofoniei în Europa centrală și orientală. Aceeași campanie are loc în toate cele 10 regiuni de pe 5 continente unde AUF își are reprezentanță.

 Cu prilejul Zilelor mondiale a sănătății (7 aprilie) și a Pământului (22 aprilie), Biroul Național al AUF în Republica Moldova împreună cu studenții și profesorii de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” au promovat un comportament ecologic și prietenos cu planeta.  La această inițiativă s-au asociat și tinerii din cadrul asociațiilor de studenți.

Responsabila Biroului Național AUF-Moldova, Dna Claudia Vișan a apreciat implicarea tinerilor  și le-a mulțumit pentru participarea la acțiuni concrete în favoarea prezervării mediului și a resurselor naturale. Acțiunea de înverzire s-a desfășurat cu participarea Rectorului Universității Tehnice a Moldovei, Dnul Viorel Bostan și a echipei sale formată din Prorectorul pentru relații internaționale, Dna Daniela Pojar, Prorectorul informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare Dnul Dinu Turcanu, care au salutat această inițiativă, reafirmând sprijinul UTM în activitățile organizate de către AUF în Republica Moldova.

Pentru alte detalii : https://bit.ly/3jf12ra

Despre AUF: Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este prima rețea universitară din lume, care regrupează 1007 instituții membre din 119 țări. AUF intervine în numeroase domenii precum formare, cercetare, gestiune universitară, antreprenoriat și inserție profesională a tinerilor, dezvoltare durabilă. În regiunea Europa centrală și orientală AUF regrupează 145 instituții membre din 23 țări, dintre care 8 universități și 2 institute de cercetare din Republica Moldova.