29 iulie, Chișinău.  Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea celui de al unsprezecea spot informativ, care vine și cu un pliant ce conține informații privind alegerea corectă a aparatului de aer condiționat.

Aparatul de aer condiționat este conceput pentru a crea confort. Sunt două tipuri de aparate de aer condiționat: cele fixe sunt destinate încăperilor mai mari iar cele mobile sunt perfecte pentru odăile mici, mai ales dacă stai în chirie și nu vrei să investești pe termen lung.

Dacă doriți să aveți cheltuieli mai mici dar nu vă permiteți schimbări radicale, Agenția pentru Eficiență Energetică vine cu sfaturi pentru a economisi energia electrică și bani.

  • Verificați clasa energetică a aparatului. Cheltuielile pentru energie electrică vor crește dacă nu alegeți un produs din clase superioare;
  • Apelați la specialiști pentru a estima capacitatea de răcire a aerului în încăpere. Un aparat cu putere prea mică va consuma prea mult fără să ofere rezultatul așteptat;
  • Luați în considerare și nivelul de zgomot al aparatului. Ideal ar fi ca acesta să nu depășească 40 dB;
  • Dacă doriți un randament maxim optați pentru tehnologia Inverter – astfel obțineți mult mai repede temperatura dorită.

Puteți accesa spotul pe link-ul de mai jos:

https://aee.gov.md/ro/video-gallery/cum-sa-alegem-corect-aparatul-de-aer-condi-ionat

Pentru accesare pliant, vedeți  link-ul de mai jos:

https://aee.gov.md/ro/brochure/cum-sa-alegem-corect-aparatul-de-aer-condi-ionat

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.