Eticheta energetică este plasată pe fiecare aparat de aer condiționat care indică eficiența, consumul și impactul asupra mediului. Această etichetă trebuie să fie întotdeauna afișată în fața sau deasupra tuturor aparatelor de vânzare, chiar dacă este ambalată. În cazul vânzărilor online, vânzătorul trebuie să dezvăluie performanța energetică și funcțională a produsului în catalogul destinat publicului.

Aparatele de aer condiționat sunt clasificate în clase de energie în funcție de performanța lor. Clasele variază de la G la A +++: cu cât este mai mare clasa, cu atât mai eficient va fi aparatul de aer condiționat.

Atunci când cumpărați un aparat, este important să comparați etichetele energetice și să alegeți aparatul care, cu aceeași performanță, consumă mai puțin, deoarece eticheta energetică conține nu numai toate informațiile utile pentru a alege produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., ci și, mai ales, cel care asigură eficiență energetică și economii la facturi.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.