Obiectivul principal al unei etichete energetice este de a informa consumatorii cu privire la costurile operaționale ale aparatelor de uz casnic per categorie de aparat și totodată, impactul pe care îl au acestea asupra mediului.

Clasificările energetice ale mașinilor de spălat vase variază de la D la A +++. Cele de clase energetice mai mari sunt în general puțin mai scumpe, dar folosesc mai puțină energie. Trecerea la o mașină de spălat vase eficientă din punct de vedere energetic reduce costurile de energie la jumătate și investiția inițială se compensează în câțiva ani.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.