Partenerii proiectului DANOVA de la Universitatea Tehnică a Moldovei au avut o întrevedere cu administrația Aeroportului Chișinău și reprezentanții Poliției de Frontieră.

Dialogul s-a axat pe prezentarea proiectului „Servicii inovatoare de transport pentru pasagerii nevăzători și cu vedere parțială din regiunea Dunării”. De asemenea, a fost examinată posibilitatea unei eventuale evaluări a clădirii Aeroportului (în special, a căilor de acces), inclusiv a facilităților de circulație acordate pasagerilor nevăzători și cu deficiențe de vedere pe baza unei metodologii dezvoltate în cadrul proiectului.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au confirmat actualitatea subiectului abordat și au acceptat pregătirea unei astfel de evaluări, care va fi realizată împreună cu echipa de proiect.

Aeroportul Chișinău este situat la intersecția dintre drumurile comerciale din Asia și Europa și este principala poartă aeriană a Republicii Moldova. Situat la 13 km de centrul capitalei, Aeroportul Chișinău este principalul și cel mai mare aeroport din Republica Moldova.

Administrația Aeroportului este interesată de procesul de proiectare a unui nou concept de sistem de transport care este pe deplin accesibil pasagerilor nevăzători și cu deficiențe de vedere. Ca urmare, s-a convenit asupra unei colaborări și a unei înțelegeri comune privind următoarele etape care urmează a fi întreprinse.