Președintele WKU Moldova și promotor GFC Moldova, fondatorul Combat Fight Club, Sergiu GANGAN, a primit vizita delegației din România formată din consilierul WKU World și fondatorul GFC Alin FĂLCUȘAN și campionul la K1  Raul CĂTINAȘ.

„Chișinăul este un oraș deosebit. Sunt pentru prima oară în acest oraș minunat și chiar din primele clipe petrecute aici, am înțeles că sunt mulți oameni extraordinari, dornici de a schimba lucrurile în bine. Desigur, cunosc mai mulți oameni din domeniul sportului, cu care am colaborat. Mă refer, în primul rând, la Sergiu Gangan, fondatorul Combat Fight Club, un mare profesionist, care promovează acest sport în Republica Moldova, reușind să ajungă la mari performanțe. Este un manager sportiv și antrenor foarte apreciat în Europa.  La fel, îl cunosc pe luptătorul Petru Morari, care a participat la mai multe competiții, inclusiv în România, și pe care, în calitatea mea de arbitru internațional WPKC – World Professional Kickboxing Council, l-am apreciat foarte mult. Acest tânâr are mari perspective. Este foarte hotârât să ajungă apreciat în lumea întreagă”, acestea sunt primele constatări ale înaltului oaspete.

Alin Fălcușan și Raul Cătinaș au venit la Chișinău pentru Conferință de Presă cadrul căreia au fost oferite detalii despre cea de a 8-a ediție Golden Fighter Championship, care se va desfășura în perioada 24-26 noiembrie la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău. 

„Am reusit să aducem la Chișinău un eveniment important, care este apreciat nu doar în Europa, deoarece în baza unei cooperări cu una dintre cele mai importante rețele de TV sportivă, competițiile noastre sunt difuzate în peste 60 de țări. În România este distribuit și pe prestigioase canaluri televizate generaliste, ca evenimente de anvergură. La conferință am venit împreună cu luptătorul din România Raul Cătinaș, care este bine cunoscut și în Republica Moldova. Este campion K1, care  la vârsta de 21 ani s-a clasat în primii 16 luptători ai planetei, făcând parte din generația de aur a K-1. Acum este clasat pe locul 8 la categoria grea în circuitul Glory. Are înscrise în palmares: 47 meciuri dintre care 41 victorii. Face parte din lista celor mai buni luptători din lume. La meciul de la Chișinău el va concura pentru titlu de campion mondial. Iar sportivul din Republica Moldova Petru Morari va lupta pentru titlul european. Am certitudinea că l-ar putea obține, căci acum 3 ani a fost pe poziția de a câștiga.”, menționează Alin Fălcușan.

Marea competiție din 26 noiembrie de la Chișinău va aduce în ring 8 meciuri la categoria grea, 1 meci pentru titlul mondial si un meci pentru centura europeană. Deja mai multe țări și-au confirmat participarea la Golden Fighter Championship – Olanda, Germania, Grecia, Elveția, Marea Britanie, Belgia, Romania, Italia, Suriname. Desigur, România și Republica Moldova, dar, cu siguranță, vor mai fi solicitări de participare.

„În România K1 este foarte apreciat. Este o evoluție constantă, fapt de clasează țara noastră în prim-planul acestui gen de sport. Olanda, marea favorită, consideră România ca o rivală principală. Avem tot sprijinul din partea autorităților centrale, dar și a celor județene. Am inițiat acest concept al Golden Fighter Championship în anul 2015 și de atunci este o imagine extraordinară a României pe plan european și chiar mondial. La fiecare eveniment avem 1-2 meciuri oficiale. Deci, toate titlurile sunt oficiale, nu sunt titluri pentru show-uri. Astfel, acest fapt conferă prestanță evenimentului. Și la Chișinău va fi pe 26 noiembrie un eveniment grandios, și am măsura cuvintelor cu mine. Vor fi 8 meciuri la categoria grea și 1 la cea ușoară, în care sportivii sunt foarte tehnici”, precizează Alin Fălcușan.

De asemenea, înaltul oaspete în domeniul sportului, precizează că în Republica Moldova este o rampă de lansare a luptătorilor spre marile ringuri ale Europei și ale lumii. Sunt antrenori profesioniști, tineri pasionați și dornici de a cuceri lumea. Deci, dacă eforturile lor vor fi susținute de autoritățile responsabile de acest profil, se vor face investiții, am convingerea că marile succese nu vor întârzia.