Amber Term – Calitate ireproșabilă, prețuri imbatabile

Compania Amber-Term se află pe piață de 20 ani și oferă clienților o gamă largă de echipamente termo-hidro-sanitare, fiind un importator exclusiv al producției Ariston în Moldova. Adițional, compania distribuie și cazane pe combustibil solid, pompe de căldură, climatizatoare, boilere, calorifere, țevi, fittinguri și alte accesorii necesare pentru un sistem de incălzire. Aici găsiți doar produse de branduri mondiale, care oferă confort și fiabilitate de utilizare pentru o perioadă îndelungată. În acest context, echipa Amber Term condusă de Ion MOLDOVANU vine cu unele sfaturi utile. Dat fiind faptul că criza energetică din Europa și scumpirea gazului natural are impact direct asupra consumatorilor finali și mulți se întreabă cum se poate de economisit, ceea ce vă spun specialiștii de la Amber Term este bine argumentat și foarte util. 

Aceste 5 sfaturi vă vor ajuta să reduceți costurile de consum și de încălzire:

Reglați temperatura în funcție de ora zilei. Noaptea sau când plecați de acasă, ar fi bine să setați termostatul la o temperatură nu mai mare de 15°C (și cu o oră înainte de revenire acasa setați temperatura la 21-23°C), ceea ce va economisi până la 15% din factura de încălzire fără a pierde din confort. Și cu un termostat fără fir, cum ar fi modelul modern WT-02 de la Perfetto, este de asemenea ușor să controlați de la distanță (prin internet) temperatura de acasă și să asigurați confortul termic maxim atunci când reveniți acasă, reducând astfel cheltuielile de energie și poluarea mediului.

Identificați cauzele posibile ale pierderii de căldură. Ar trebui să examinați cu atenție ușile și ferestrele pentru a găsi și sigila orice fisuri prin care aerul cald poate scăpa afară, ceea ce provoacă pierderi de căldură și consum mai mare de gaz.

Organizați întreținerea de rutină a sistemului de încălzire. De ce să aștepțați ca sistemul de încălzire să se deterioreze? Cel mai bine este să planificați profilaxia de rutină de către un tehnician licențiat, înaintea începerii sezonului rece. De multe ori există și depuneri de impurități în tot sistemul de încălzire, care pot inhiba treptat transmiterea uniformă a căldurii către locuință, ceea ce înseamnă pierdere de până la 15% la eficiență. Se recomandă spălarea sistemelor de încălzire de depuneri de calcar și rugină (detalii pe sentinel.amber.md). Atât spălarea sistemului, cât și mentenanța centralei o face Service Centr Amber-Term, este suficient să programați o vizită, ne puteți apela pe 022 47 02 02. 

Utilizați căldura soarelui. În zilele însorite ar trebui să deschideți ferestrele și ușile orientate spre sud pentru a lăsa cât mai mult lumina soarelui să încălzească locuința, fără a fi nevoie să reglați prea mult termostatul. Perdelele grele trebuie trase doar seara, ca izolație, când temperatura exterioară începe să scadă.

Instalați centrala în condensație. În Moldova centralele convenționale (cu un randament de aproximativ 95%) sunt cele mai des instalate, însă centralele în condensație (cu un randament de aproximativ 111%) sunt solicitate tot mai frecvent în ultimii ani. De fapt, în țările europene doar centralele în condesație sunt permise. Centralele în condensație sunt mai eficiente cu 30% decît cele convenționale din cauza că ele extrag căldura din condensatul din gazele de eșapament. Prin urmare, centralele în condensație sunt mai econoame și mai ecologice. Studiile de specialitate demonstrează că costul centralei în condensație se va răscumpăra în 2 sezoane de încălzire.

Dacă veți ține cont de aceste sfaturi oferite de specialiștii de la Amber Term, nu veți aștepta cu înfrigurare facturile pentru gaze naturale. Și veți economisi pînă la 50% din costul pentru încălzire. 

Se cere menționat faptul că, pe lângă gama extinsă de produse, Amber Term oferă și un set de servicii de instalare,mentenanță și profilaxie a sistemelor de încălzire, care vă va permite să prelungiți durata de exploatare a acestora. 

Mereu cu grijă față de clienți, Amber Term oferă garanție de calitate de până la 6 ani și un sistem flexibil de reduceri. Așadar, la fiecare cumpărătură beneficiați de un discount garantat.

Pentru consultări gratuite vă așteptăm cu drag în showroom-ul Amber-Term, din Chișinău, str. Vadul lui Vodă 68 sau online pe www.amber.md. 

Telefoanele de contact (+373) 22 470 202 – (+373) 60 099 981 Moldova, or. Chișinău, Ciocana, str. Vadul lui Vodă 68