„Moldova este puțin cunoscută la nivel de piață economică în Franța, și tocmai acest fapt m-a făcut să aplic experiența mea anterioară într-o misiune de consultanță în dezvoltarea internațională.” 
„Îmi exprim încrederea că relațiile de prietenie dintre țările noastre vor fi marcate de o dinamică ascendentă”, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul primei sale vizite oficiale în Franța, efectuată la începutul lunii februarie 2021, la invitația șefului statului francez, Emmanuel Macron. 
Totodată, în cadrul unei discuții cu reprezentanții mediului francez de afaceri, aceasta a apreciat faptul că majoritatea dintre ei și-au arătat interesul fie să inițieze, fie să-și extindă investițiile în Republica Moldova. „Vom depune eforturi, pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”. „Ne dorim creșterea volumului comerțului cu Franța, ne dorim și mai multe investiții franceze în țara noastră”, a comunicat Maia Sandu în cadrul vizitei. Astfel, relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Franța par să înceapă o etapă nouă – mai deschisă și mai dinamică.
În aceste condiții, „Moldova în Progres” a decis să vorbească despre nivelul actual al relațiilor economice moldo-franceze, gradul de cunoaștere a produselor moldovenești pe piața franceză, promovarea imaginii și mediului de afaceri moldovenesc în Vestul Europei, dar și despre oportunitățile de dezvoltare pentru investitorii francezi în Moldova, cu Angela Golovco, fondatoarea primului cabinet de consultanță, care își propune să contribuie direct la dezvoltarea relațiilor economice dintre Franța și Republica Moldova.
Angela Golovco este din Chișinău, stabilită din 2015 la Orléans, în Franța. În septembrie 2019 a înființat Cabinetul de consultanță „OUEST-EST” („Cabinet de conseil OUEST-EST”) în Paris. Până a ajunge în centrul „Hexagonului”, a activat timp de 20 de ani în Moldova, dintre care ultimii zece ani în TOP-ul managementului unei companii franceze, unde a reușit cu succes să contribuie la imaginea și dezvoltarea companiei (aceasta numărând între 3-130 angajați). „Scopul de a merge în Franța a fost unul personal, de familie, dar, deja fiind aici, am înțeles că Moldova este puțin cunoscută, la nivel de piață economică și asta m-a făcut să încep o misiune de consultanță în dezvoltarea internațională”, spune Angela Golovco în discuția cu „Moldova în Progres”.
A avut nevoie de ceva timp ca să cerceteze piața, să-și creeze rețeaua profesională, să înțeleagă cum funcționează sistemul economic local, precum și un alt aspect nu mai puțin important – diferența culturală. La început a activat în calitate de consultant independent, apoi a înființat „Cabinet de conseil OUEST-EST”, cu doar câteva luni înainte de pandemie – nu cea mai bună perioadă pentru dezvoltarea unei afaceri. Chiar și aceste condiții n-au oprit activitatea, având apeluri de la potențiali clienți, unul dintre ei fiind o Agenție de comunicare din Moldova, specializată în design grafic. Cu ei am realizat cu succes proiectul de creare a parteneriatelor și participarea la o expoziție din Lyon. „Activitatea de consultanță a cabinetului este axată pe trei segmente care specifică anume exportul din Moldova în Franța, ceea ce, la momentul actual, este foarte puțin dezvoltat. Al doilea segment se bazează pe consultanță și asistență investitorilor francezi în Moldova. Și, în cele din urmă, al treilea segment este reprezentat de crearea de parteneriate între organizații publice și private între aceste două țări”, spune acum fondatoarea „Cabinet de conseil OUEST-EST”.
Recent, cabinetul de consultanță a creat câteva parteneriate strategice cu  organizații de stat, – „de asemenea, avem parteneriate cu companii de afaceri din Moldova care completează oferta de servicii de consultanță într-un astfel de proces complex, fie de export sau investițional”, mai afirmă Angela Golovco.
Întrebată dacă produsele din Moldova sunt căutate în Franța, Angela spune că „sunt puțin căutate”, iar asta pentru că „nu se cunoaște de existența lor”. „Datorită faptului că recent am semnat acorduri de parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova și Găgăuzia , vor urma activități de promovare în cadrul evenimentelor bilaterale: conferințe, târguri, expoziții etc.”. 
Totuși, fondatoarea „Cabinet de conseil OUEST-EST” este convinsă că motive ca francezii să înceapă a investi în Moldova sunt suficiente. „Pe lângă sectorul agricol este și cel IT, textil și altele destul de interesante pentru Franța”. Iar, dacă 2020 a fost anul în care „Cabinet de conseil OUEST-EST” s-a ocupat doar de strategia de dezvoltare, în special de strategia de comunicare și crearea de parteneriate, atunci, prin comparație, anul 2021 pare să fie unul destul de promițător. Potrivit informațiilor oficiale, în prezent, în Republica Moldova activează 233 de întreprinderi cu capital francez.
Conform datelor Băncii Naționale, volumul total al investițiilor străine directe din Franța în Republica Moldova au însumat 197,55 milioane USD în anul 2019. Franța fiind printre primii zece investitori în Republica Moldova.