În perioada 22 – 24 septembrie 2021, la Bălți se desfășoară expo-târgul specializat „Procasa”, ediţia a XXVI-a şi salonul alimentar „Gurman”, ediţia a XVII-a. Evenimentul organizat de Filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM (CCI a RM) în parteneriat cu primăria municipiului Bălţi, se desfășoară în piața centrală Vasile Alecsandri din Bălţi. Potrivit președintelui CCI a RM Sergiu Harea, în pofida pandemiei, pentru susținerea antreprenorilor autohtoni, Camera continuă să organizeze evenimente ce promovează produsele/ serviciile autohtone. „Pandemia ne-a închis multe uși, a trebuit să renunțăm la evenimente frumoase care aduceau un plus valoare nu doar antreprenorilor, ci și consumatorilor, însă împreună cu partenerii noștri Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova” realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation, am reușit să procurăm 30 de corturi, care vor putea fi folosite la expo-târgurile organizate în aier liber. Vreau să aduc sincere mulțumiri proiectului pentru susținerea acordată la procurarea corturilor, și reiterez importanța acestora pentru CCI dar și mediu de afaceri. Acest eveniment ne dă speranțe că și în continuare vom putea organiza expoziții iar antreprenorii își vor putea prezenta produsele în siguranță. Totodată, le urez antreprenorilor prezenți la expo-târgul din Bălți succes, , a declarat Sergiu Harea.

La Expo-târgul specializat cu genericul „Totul pentru casă” participă 30 de agenţi economici din municipiile  Bălţi şi Chişinău, oraşele Drochia, Soroca, Călăraşi, Ungheni, Ceadîr-Lunga, Comrat şi raioanele Rîşcani, Glodeni, Făleşti, Donduşeni, Briceni, Nisporeni, Ialoveni, Basarabeasca, dar şi Centrul de Creaţie al Copiilor Miron Blanc,  Studioul „Tezaur” al Centrului de Cultură şi Tineret din Bălți şi meşteri populari din regiune.

Notă: Ediţia curentă a expo-târgului din municipiul Bălți este susţinută de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova” realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation.