Biroul relații cu diaspora – 5 ani de activitate

Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat aniversează cinci ani de activitate, fiind instituit în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 780 din 19 octombrie 2012. Cu ocazia acestei aniversări, echipa BRD aduce cele mai sincere felicitări tuturor persoanelor care au stat la începuturile activității Biroului, precum și celor care, actualmente, prin profesionalism și dedicație contribuie la menținerea și consolidarea relațiilor cu diaspora Republicii Moldova.

Cinci ani reprezintă o perioadă în care am reușit să începem anumite schimbări, să ne preocupăm de necesitățile cetățenilor noștri plecați peste hotare, să-i ascultăm, să le susținem inițiativele, să creăm o punte de legătură între ei și autorități și cel mai important să elaborăm politici pentru diasporă.

Cu acest prilej, dorim să ne exprimăm recunoștința față de partenerii noștri de dezvoltare, care sunt alături de noi.   

Bucuria acestei sărbători o împărtășim cu toți dumneavoastră stimați concetățeni din afara țării, membri ai asociațiilor diasporei, reprezentanți ai corpului diplomatic al Republicii Moldova acreditat peste hotare și toți cei care ne sunteți alături în realizarea proiectelor comune”.

Câteva realizări importante ale BRD în cinci ani de activitate:

  • Anul 2013 – Prima ediție a Programului guvernamental DOR – Diaspora * Origini * Reveniri;

  • Anul 2014 – Diaspora Business Forum, Zilele Diasporei;

  • Anul 2015 – Semnarea Acordului de colaborare cu Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare;

  • Anul 2016 – Aprobarea Strategiei „Diaspora 2025”;

  • Anii 2016-2017 – Implementarea Proiectului Diaspora Engagement HUB (DEH), realizat în comun cu diaspora;

  • Anul 2017 – Aprobarea Hotărârii Guvernului nr. 725 din 08.09.2017 cu privire la Mecanismul de coordonare a politicii de stat în domeniul diaspora, migrație și dezvoltare (DMD).

Sursa: brd.gov.md