Vineri, 10  august 2018, în Unitatea militară 1003 a Departamentului Trupelor de Carabiieri al MAI,  s-a oficiat Sfânta Liturghie a hramului bisericii ”Sfântul Ioan Ostașul” din incinta unității. Slujba arhierească a fost oficiată de un sobor de preoți din Eparhia Bălți, susținut de corul bisericesc.

La eveniment au fost prezenți: locotenent-colonel Mihail Bejan, comandant-adjunct al Trupelor de Carabinieri, șef al Direcției management resurse umane, comisar-șef Ruslan Beschier, comandant-adjunct al Trupelor de Carabinieri, șef al Direcției cooperare internațională, management proiecte și relații publice, militarii unității, oaspeți de onoare.

La finele serviciului divin militarii unității au primit sfânta împărtășanie.

Credința este un stâlp de nădejde pentru întărirea spiritului de ostaș și apărător al neamului așa cum a demonstrat-o străbunii noștri în frunte cu Marele Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, având un rol deosebit în promovarea valorilor moral-spirituale și tradițiilor neamului în rândul militarilor Trupelor de Carabinieri.

Biserica cu hramul ”Sfântul Ioan Ostașul” din unitatea militară 1003 a DTC a fost inaugurată și sfințită la data de 08 decembrie 2017,  iar la 9 februarie 2018 a fost oficiată prima cununie.