La 03 iunie 2021, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), au inaugurat expoziția virtuală “SMExpo 2021”, care se desfășoară pe platforma www.virtual-fairs.md.

În cadrul evenimentului de inaugurare oficială a expoziției, care a avut loc în format mixt, au participat Sergiu Harea, președintele CCI a RM, Iulia Costin, director general ODIMM, Silviu Costea, Președintele CCI Brașov, Constantin Vieru, Președintele Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Republica Moldova-România, partenerii CCI naționali și internaționali şi, nu în ultimul rând, cele 40 de companii expozante.

SMExpo 2021” este evenimentul care își propune expunerea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din toate sectoarele economiei Republicii Moldova către o audiență fără hotare, cu scopul de a facilita activitatea de business global, a crește numărul de contacte și contracte, a găsi noi clienți sau furnizori și a valorifica imaginea RM ca partener economic de încredere.

Sergiu Harea, în discursul său, a menționat: ”Luând în calcul această perioadă destul de complicată și experiența partenerilor internaționali, considerăm că această expoziție și, în general, platforma virtual-fairs.md este una dintre cele mai bune modalități de promovare a companiilor din țara noastră, a produselor și serviciilor acestora într-un mod dinamic și interactiv. Participanții expoziției au posibilitatea de a cerceta opinia consumatorilor, de a-și scoate în evidență nivelul de competitivitate, de a cunoaște noi parteneri și investitori, economisind timp, resurse și mijloace. Împreună cu ODIMM, care va rambursa în totalitate participarea IMM-urilor autohtone, am reușit să înregistrăm un număr de 40 de expozanți din diferite domenii de activitate, precum: agro-alimentar, textil, vitivinicol, utilaje, tehnică și aparataje, prestări de servicii, jucării și lucrări hand-made, etc”.

În cadrul evenimentului, Iulia Costin a declarat: Târgurile și expozițiile sunt parte integrantă a instrumentelor de marketing, iar participarea întreprinderilor mici și mijlocii este importantă pentru a analiza concurenţa şi de a găsi noi oportunităţi de dezvoltare. ODIMM facilitează promovarea afacerilor locale la târguri și expoziții pentru a-și spori vizibilitatea atât pe piața locală, cât și internațională.  Astfel, agenții economici care participă la expoziția virtuală  “SMExpo 2021” vor  putea să-și deconteze în proporție de 100 % taxa de participare în mărime de 2000 lei prin intermediul “Programului de promovare a participării agenților economici la târguri și expoziții”, gestionat de ODIMM”.

În sala de expoziții, fiecare IMM este reprezentat la un stand virtual personalizat. Vizitatorii pot afla, printr-un simplu click, mai multe informații despre companiile, produsele și serviciile acestora, dar pot și interacționa direct cu reprezentanții fiecărui stand prin mesaje sau programarea întrevederilor B2B (cu video și audio).

Conform agendei, în perioada 15-18 iunie 2021, reprezentanții companiilor din străinătate vor participa la întrevederi B2B cu participanții standurilor virtuale.

Vă invităm să accesați pagina expoziției și să vizitați standurile companiilor participante: https://virtual-fairs.md/ro/exhibitions/expozitia-intreprinderilor-mici-si-mijlocii/.

Puteți urmări inaugurarea expoziției virtuale  “SMExpo 2021” pe canalul de YouTube al CCI a RM: https://bit.ly/3vQOE59

Notă: Platforma www.virtual-fairs.md a fost realizată cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova, realizat de Helvetas Swiss Intercooperation in parteneriat cu CCI a RM.