Deși are o istorie de peste 100 de ani, la data de 6 septembrie 2002, a avut loc primul Congres al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în cadrul căruia au fost alese organele de conducere ale instituției. Tot de atunci, în fiecare an, în această zi, este marcată Ziua Lucrătorului CCI a RM.

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova este cea mai mare asociație de business din Moldova, care are peste 1100 de membri din toate domeniile naționale, ce contribuie activ la dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Membrii CCI se bucură de servicii de expertiză, evaluare, evenimente de afaceri, târguri și expoziții, etc. organizate de insituția din Chișinău dar și de cele 10 filiale de pe întreg teritoriul țării.

În acest context, Președintele CCI a RM a mulțumit echipei sale pentru receptivitate, încredere și implicare. „Dragi colegi, sunteți un pilon important în susținerea și promovarea antreprenorului autohton. Acum, în pandemie, profesionalismul și devotamentul dumneavoastră sunt energia de resuscitare a afacerilor naționale. Vă doresc rezultate frumoase și în continuare. Totodată sunt recunoscător și membrilor Camerei pentru încredere în echipa CCI. La mulți ani!”, a scris Sergiu Harea pe pagina instituției.

 Notă: Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova reprezintă interesele mediului de afaceri atât în raport cu statul, cât și cu instituțiile internaționale; facilitează parteneriatele strategice, orientate spre atragerea investițiilor; promovează relațiile comerciale naționale și internaționale; etc.