Cel mai frumos și sincer mod de a-ți trăi viața și visul este de a ajuta oamenii în suferință Centrul de Recuperare Medicală „KinetoTerra”

Centrul de Recuperare Medicală „KinetoTerra” a fost înființat în anul 2013 de către kinetoterapeutul Vladimir Botezatu, din dorința de a ajuta oamenii să-și recapete sănătatea, dar și pentru a crește nivelul recuperării medicale, un domeniu complex și fascinant, care solicită multă implicare și dăruire.

După mulți ani de experiență cu pacienți imobilizați la pat, grav afectați de diverse boli neurologice sau după traumatisme, kinetoterapeutul Vladimir Botezatu a ajuns să înțeleagă la un nivel înalt nevoile pacienților săi, atât cele fizice, cât și cele sufletești.  Pentru sine și-a stabilit un lucru important: fiecare pacient este unic, reacționează diferit la tratament și necesită un program de recuperare individual și personalizat conform afecțiunii sale. Scopul final este recâștigarea funcțiilor pierdute și îmbunătățirea calității vieții pacientului, iar pentru un kinetoterapeut aceasta reprezintă cea mai mare satisfacție. Cunoștințele teoretice, expriența acumulată și competențele dobândite au servit drept bază pentru a veni în sprijinul pacientului cu o abordare unică, astfel încât să-și recapete sănătatea într-un mod corect și sigur. În acest sens, la Centrul KinetoTerra, pacienții de diverse categorii de vârstă pot beneficia de programe de recuperare medicală constituite din ședințe de kinetoterpie, tehnici de terapie manuală, terapia punctelor trigger, kinesiotaping, terapia TENS și EMS, stretching, reflexoterapie, precum și evaluări și consultații de specialitate. Obiectivele de bază ale Centrului de Recuperare KinetoTerra sunt: informarea detaliată a pacientului despre afecțiunea cu care se confruntă; crearea unui management adecvat de tratament și educarea pacientului pentru un mod de viață sănătos în scopul prevenirii apariției eventualelor afecțiuni și recidive. Cele mai frecvente afecțiuni cu care se adresează pacienții la kinetoterapeut sunt: diverse afecțiuni ortopedice și post-traumatice, afecțiuni musculare și articulare, probleme de postură (scolioze, cifoze, lordoze), migrene și dureri de cap, hernia de disc, dureri de gât și de spate, afecțiuni neurologice (traumatisme, pareze, scleroza multiplă, sechele post-AVC), recuperare post-mastectomie(magementul lymphedemului) etc.

Sănătatea se întreține prin mișcare, iar kinetoterapia, definită în termeni simpli, înseamnă terapie prin mișcare. Totuși, când vine vorba despre kinetoterapeut nu trebuie să ne imaginăm doar un specialist care știe să indice exerciții. Mai mult decât un specialist în mișcare kinetoterapeutul este și medic, pedagog, un cunoscător veridic al psihologiei omenești, este înzestrat cu talent, pricepere și ajută oamenii să-și reamintească de ce iubesc viața. Recuperarea este un proces anevoios, progresele se fac pas cu pas, zi de zi, iar kinetoterapeutul este cel care îți inspiră încredere și speranță în viitor.

Vladimir Botezatu este kinetoterapeutul care promovează „Conceptul unui spate sănătos”, ce se bazează pe crearea condițiilor favorabile în activitățile vieții zilnice pentru prevenirea apariției durerilor și afecțiunilor coloanei vertebrale, este cel care a implementat Bandajarea Kinesiologică pentru prima dată în țară, iar din 2015 a devenit Instructor acreditat al companiei olandeze Physiotape pentru predarea cursurilor de Bandajare Neuromusculară (Medical Taping Concept) pe teritoriul Republicii Moldova și României.

Andrei Cabac este un alt kinetoterapeut de excepție, dedicat și perseverent. În lucrul său dă dovadă de creativitate și profesionalism, întocmind programe de tratament bine structurate și individualizate, care prin eficiența lor aduc pacientului rezultatele dorite. Andrei este specializat atât în tratamentul de recuperare pentru adulți, cât și pentru copii cu diverse deficiențe ale aparatului locomotor. Echipa Centrului KinetoTerra pune accent pe profesionalism și o continuă dezvoltare profesională. Participă la diferite cursuri de perfecționare din țară și străinătate. Dincolo de pregătirea profesională mai au în comun dorința de a aduce calitate în serviciile de recupere medicală, sunt specialiști orientați spre rezultate și dispuși oricând să vină în ajutorul pacienților săi. Pe lângă activitatea desfășurață în cadrul Centrului, Echipa KinetoTerra a participat la diverse evenimente sportive: competiții de golf, atletism, tir cu arcul și proiecte precum expoziții din domeniul sănătății, oferind publicului larg recomandări și consultanță de specialitate.

Kinetoterapia este extrem de importantă în sport. Acolo unde se vrea performanță se întâmplă accidentări frecvente, este nevoie de recuperare, iar un kinetoterapeut este indispensabil. Astfel, în februarie 2016, specialistul Centrului, Vladimir Botezatu a călătorit la Maratonul International din Malta cu reprezentativa de atleți amatori din țară, unde a contribuit la pregătirea condiției fizice și prevenirea accidentărilor sportivilor. Aceste provocări nu se sfârșesc aici, pentru că pe 17 aprilie 2016 urmează o altă colaborare frumoasă, deja acasă. Specialiștii Centrului KinetoTerra vor asigura asistență kinetoterapeutică pentru sportivii amatori în cadrul celui de-al 2-lea Maraton Internațional din Chișinău.

Oricine poate suferi la un momement dat o traumă sau o durere de spate, care aparent nesemnificativă îți afectează eficiența în activitatea zilnică. Specialiștii Centrului de Recuperare Medicală „KinetoTerra” vă așteaptă cu drag pentru a vă oferi servicii de recuperare de înaltă calitate și profesionalism!

Centrul de Recuperare Medicală „KinetoTerra” Simte libertatea de mișcare!

Adresă și date de contact: Republica Moldova Or. Chișinău, str. Valea Trandafirilor, 18 Tel.: +373 69 223 366 e-mail: info.kinetoterra@mail.ru