Faimoasa sală EXPO din incinta Facultății Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice a Moldovei a găzduit o expoziție inedită a lucrărilor studenților Departamentului Arhitectură, anul V, care și-au propus reamenajarea scuarului din preajma magazinului MAXIMUM (str. Iuri Gagarin, 16) și transformarea acestuia într-un mediu recreațional, propice pentru plimbări pe skateboard-uri – Skatepark.

Proiectele-schiță elaborate sub îndrumarea tinerelor profesoare Sorina-Nicoleta GRATI și Elena ARICOVA, au fost peste așteptările administației magazinului. În urma jurizării au fost alese cele mai bune soluții în viziunea șefului Departamentului Marketing al companiei Maximum Electronic SRL (https://maximum.md/ro/), Valeriu CALMIC, care a oferit studenților diplome și premii generoase:

Diplomă de gr. I – Maria GUZUN, gr. ARH-161;

Diploma de gr. II – Cristian ZAGORODNII, gr. ARH-161;

Diploma de gr. III – Tetiana Hutsan, gr. ARH-162.

De asemenea, au fost apreciate cu mențiuni cele mai bune lucrări în viziunea șefului Departamentului Arhitectura din cadrul FUA-UTM, conf. univ., dr. arh. Aurelia CARPOV, care, pe lângă cadourile din partea beneficiarului, a oferit și un set de cărți valoroase studenților gr. ARH-162 – Tudor VLAS, Oxana CONSTANTIN și Diana JENUNCHI. Mulțumind beneficiarului pentru încredere, iar studenților – pentru dăruire, administrația DA-FUA i-a felicitat cordial pe învingători, dorindu-le tuturor studenților inspirație și mult succes în continuare!