Joi, 1 februarie 2018, circa 250 de agenți economici din țară și de peste hotare au participat la Forumul Internațional de Afaceri -„Investiții în afaceri, investiții în viitor”, la Cahul.

În mesajul de deschidere a evenimentului, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a menționat că evoluţia economică a oricărui stat depinde în mare măsură de dezvoltarea regională, care urmăreşte intensificarea şi diversificarea activităţilor economice, stimularea investiţiilor în sectorul privat, contribuie la reducerea şomajului şi creşterea nivelului de trai a populaţiei. „Evenimentul de astăzi îşi propune să contribuie la consolidarea şi îmbunătăţirea relaţiilor economice dintre companiile din Republica Moldova şi potenţiali parteneri din România, Belarus, Ucraina, Turcia, Iran, dar şi din alte ţări, prin încurajarea competitivităţii produselor şi serviciilor, ca rezultat al creşterii competitivităţii acestora, prin crearea unei platforme de discuţii şi prezentare a oportunităţilor investiţionale din regiunea de sud a Republicii Moldova”, a declarat președintele Camerei.

Potrivit lui Sergiu Harea evenimentul de astăzi este al doilea la număr, după forum internaţional dedicat promovării economiei regionale, care s-a desfășurat pe data de 7 iunie, 2017, în municipiul Bălţi şi s-a soldat cu rezultate promiţătoare pentru companiile din regiunea de nord a ţării.

Prezentă la eveniment, Iulia Costin, Secretar General de Stat, Ministerul Economiei şi Infrastructurii al Republicii Moldova a menționat că: ”Acest forum este important pentru dezvoltarea și modernizarea economiei Republicii Moldova. Astfel de evenimente oferă producătorilor autohtoni oportunitatea de a stabili și dezvolta parteneriate cu companii străine, de a promova produsele moldovenești, de a atrage investitori străini în localitățile din regiunea de sud a Republicii Moldova”.

Forumul Internațional de Afaceri – ”Investiții în afaceri, investiții în viitor” a fost organizat pentru prima dată, în cadrul Expoziției ”Fabricat în Moldova”. Evenimentul a întrunit delegații din cinci țări – România, Belarus, Ucraina, Turcia, Iran, care doresc să inițieze parteneriate și să plaseze investiții pe piața Republicii Moldova. Evenimentul a fost urmat de o sesiune plenară în cadrul căreia s-a discutat despre oportunitățile economice și investiționale ale regiunii de sud.

Forumul s-a încheiat cu întrevederi B2B.

Informații suplimentare:

Serviciul de presă al CCI a RM

Ana Turculeț

Tel.: 022 24 14 80/ 060659840

e-mail: presa@chamber.md