Potrivit mai multor surse, ziua de naștere a regretatului maestru Vladimir Curbet, este 19 septembrie, deși data oficializată în documente mereu e acea de 5 decembrie. Această informație s-a confirmat și de către înregistrarea de naștere a maestrului la Biserica din Susleni, unde e scris că dumnealui e născut de ,,Ciuda lui Arhangel”, așa i se zice în popor, sărbătorii religioase din această dată. 

În legătură cu aceasta, membrii Baletului Național JOC, împreună cu rudele mastrului și alții care apreciază contribuția sa enormă în cultura națională, s-au adunat astăzi 19 septembrie 2018, la Cimitirul Central din Chișinău, să-l comemoreze pe Vladimir Curbet. Iată ce au spus unii din cei prezenți la comemorare.

Aliona Baroncea-Strâmbeanu, Director General BN Joc: Nu a trecut mult timp de când maestrul a plecat, dar suflarea sa încă ne este aproape. Cum a menționat, dumnealui în testamentul său, JOCul este copilul său pe care cu dragoste și sacrificiu, Vladimir Curbet l-a crescut și ni l-a lăsat ca moștenire pentru viitorul acestei țări.

Grigore Paladi, Director artistic BN Joc: Domnul Curbet a fost un soldat, care lupta în continuu pentru viața JOCului, iar noi ne-am asumat responsabilitatea să continuăm această luptă.

Evghenii Sandul, Prim maestru de balet: Nu am să spun multe cuvinte, ceea ce vreau să accentuiez sunt doar nenumăratele mulțumiri maestrului, pentru contribuția și dedicația sa.

Tatiana Curbet, soția dnului Vladimir Curbet: Vladimir v-a iubit ca pe proprii copii. Mereu a fost un perfecționist, care și când nu putea merge dorea să mai contribuie cu ceva pentru JOC și tot ce a făcut a dedicat poporului moldovenesc.

Detalii despre BN JOC găsiți pe pagina de Facebook: 

https://www.facebook.com/baletulnationalJOC/