23 februarie, Chișinău. Copii din localitatea Rădoaia, raionul Sîngerei vor frecventa grădinița în condiții mai bune. Aceasta a fost reabilitată termic cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică, proiectul fiind susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr. 3, în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă adresat solicitanților de finanțare din sectorul public.

În acest sens, reprezentanții AEE au efectuat recepția finală a lucrărilor preconizate în cadrul proiectului ,,Reabilitarea termică a Gradiniței de copii ,,Romanița”, din satul Rădoaia, raionul Sîngerei.

Pentru lucrările de eficientizare au fost alocați 1 300 914,86 de lei, contribuția Agenției fiind de 975 686,15 de lei, iar cea a beneficiarului, de 325 228,71 de lei, cu ajutorul cărora a fost posibilă izolarea termică a pereților exteriori cu o suprafață de 1 255 m2 și au fost înlocuite ferestrele și ușile exterioare cu o suprafață de 321,94 m2 cât și alte lucrări de renovare.

În același timp, pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică, ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.