Campania de informare ,,Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente – prioritate a autorităților publice locale” a ajuns în raioanele Glodeni, Florești şi Ungheni. Agenția pentru Eficiență Energetică a fost reprezentată de directorul adjunct, Eugen Gîrlea.

În acest context, în incinta consiliilor raionale au fost amplasate panouri ce conțin informații din toate domeniile legate de eficiența energetică, precum: sfaturi la domiciliu sau la birou, măsuri de eficientizare a energiei, iar pentru specialiștii în domeniu sunt disponibile informații despre cerințele minime de elaborare a unui audit energetic, scopul și importanța acestuia, acestea putând fi periodic actualizate.

Evenimentele organizate în toate consiliile raionale au beneficiat de receptivitate, iar acțiunea de informare lansată de AEE a fost apreciată.

Din partea consiliilor raionale Glodeni și Fălești au fost prezenți președinții de raioane – Ion Cojocaru și respectiv, Sergiu Fîntînă. Evenimentul din raionul Ungheni a fost găzduit de către vicepreședintele raionului, dna Tatiana Lazăr.  Reprezentanții tuturor raioanelor și-au manifestat deschiderea  și considerația față inițiativa Agenției, menționând că domeniul eficienței energetice este de o actualitate deosebită.

Eugen Gîrlea – Vicedirectorul AEE,  a mulţumit Consiliilor raionale pentru colaborare și interesul de care au dat dovată în procesul de informare a cetățenilor privitor la eficiența energetică.

Campania se desfășoară în perioada iunie – august 2021, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este  diseminarea informației prin intermediul autorităților publice locale, despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.