Cornelia COBÎLAȘ, proaspătă absolventă a Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău, care a obținut performanța de a lua patru de 10 la examenul de Bacalaureat, consideră o onoare de a fi înmatriculată la Universitatea Tehnică a Moldovei. Iar noi, cei de la UTM, considerăm că onoarea și bucuria sunt de partea noastră.

Astăzi, Cornelia și-a depus dosarul de admitere la Facultatea Urbanism și Arhitectură și spune că va continua tradiția de a studia sistematic, în fiecare zi.

– Așa cum am început pregătirea pentru Bacalaureat chiar din primul an de liceu, la fel o voi face și la facultate, căci studiile, cunoașterea în sine nu sunt ceva abstract, efemer, ci azima, temelia noastră pentru viitor. De altfel, chiar îmi plac cărțile, îmi place să descopăr ceva nou în fiecare zi. Iar aici, la UTM, cu siguranță, voi avea privilegiul multor descoperiri uimitoare, spune Cornelia.

A confirmat că alegerea făcută în favoarea UTM a fost conștientă și motivată. A vorbit cu mult patos despre pasiunea sa – arhitectura și că a ținut să-și perfecţioneze aptitudinile creative în cadrul cursurilor la Desenul Artistic organizate de UTM în perioada 5-17 iulie 2021. Astfel, așa cum îi stă în fire, a susținut cu brio și proba de aptitudini respectivă.

A dorit neapărat să-și împlinească bucuria admiterii la unica instituție de învățământ superior tehnic-ingineresc din țară – UTM cu o poză făcută la panoul instalat de CEGHID, pe care motto-ul „Sunt #UTM” a fost inscripționat în diferite limbi.

– Sunt extrem de mândră să spun lumii: „Sunt #UTM!” și îi îndemn pe toți tinerii inspirați și creativi să facă același lucru, a concluzionat candidata de nota 10 la Admiterea-2021 la UTM, Cornelia COBÎLAȘ.

Bine ai venit în familia UTM, dragă Cornelia! Mult succes la studii!