A doua ediție a Cupei diasporei la Minifotbal a fost disputată astăzi, 19 august, în contextul marcării Zilelor Diasporei 2018. La competiția sportivă au participat echipe formate din reprezentanți ai Guvernului, Diasporei Republicii Moldova, Asociației Presei Sportive, echipei Geotermal din Chișinău și echipei ATRAG Iași.

Meciul amical a fost organizat de către Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova, în scopul consolidării relațiilor dintre diasporă şi autorități. În rezultatul desfășurării competiției sportive, echipele s-au clasat astfel:

Locul I – echipa de fotbal Geotermal din Chișinău;

Locul II – echipa Guvernului Republicii Moldova;

Locul III – echipa Asociație Presei Sportive;

Locul IV – echipa Diasporei.

Trofeele precum și diplome de participare la eveniment au fost înmânate de către secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja și de secretarul general adjunct al Guvernului, Roman Cazan. Oficialii au remarcat deschiderea tuturor membrilor echipelor de a participa la ediţia din acest an a mini turneului sportiv, menționând că astfel de evenimente sunt binevenite.

Amintim că, în perioada 17-18 august curent, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, a organizat Zilele Diasporei în Republica Moldova în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 735 din 09.06.2016.