O festivitate de zile mari, astăzi, la Universitatea Tehnică a Moldovei, cu invitați aleși – olimpici și tineri creatori din licee și colegii/centre de excelență din toată republica, omagiați în una din cele mai mari aule ale Universității, în prezența părinților unora dintre ei, care pe timpuri au absolvit UTM. Oaspeți speciali au fost și profesorii din licee și colegii, care și-au îndrumat discipolii să participe la  olimpiadele și concursul „Tânărul Creator”, organizate de UTM, unul dintre ei fiind Anatolie GRAUR de la Centrul de Creație Tehnica pentru copii și adolescenți „Politehnic”.

Sărbătoriții zilei au fost cei peste 50 de elevi din mun. Chișinău și raioanele Ialoveni, Nisporeni, Strășeni, Ungheni, Râșcani, Soroca, Fălești – învingători ai Olimpiadelor Tehnice Republicane la matematică, fizică, chimie, informatică, desenul artistic, dar și ai concursului „Tânărul Creator”, care au excelat în domeniile „Creativitate tehnică” şi „Creativitate artistică”. Într-o atmosferă festivă, prilejuită și de Ziua Mondială a Copiilor, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și reprezentanții comitetului de organizare al acestor competiții, în persoana CEGHID – Centrul de Informare și Ghidare în Carieră – director: Radu MELNIC, vicedirector: Natalia ȘESTENCO, le-au înmânat diplomele și premiile de învingători.

– Suntem nespus de bucuroși de faptul că ați reușit să învingeți în competițiile pe care UTM le organizează an de an pentru tinerii dornici de a inova în domeniul ingineriei. Acest fapt vă deschide direct ușile la studii la Universitatea Tehnică și, în cazul în care vă veți dori acest lucru, veți putea deveni primii înmatriculați la UTM, a declarat rectorul, prof. univ. dr. hab. Viorel BOSTAN.

Rând pe rând, elevii și-au ridicat ulterior diplomele și premiile, mulțumind Universității Tehnice a Moldovei pentru această ocazie deosebită de a-și verifica cunoștințele și a-și etala capacitățile creative, spunând că ar fi încântați să-și continue aici studiile.

Felicitări, dragii noștri. Vă așteptăm la UTM!