Viaţa de student la inginerie înseamnă să înveţi, să-ţi dezvolţi cunoștinţele teoretice și practice, să te specializezi în domeniul dorit, abordând un limbaj special. Prin urmare, trebuie să vii la inginerie pentru că:

Îţi dezvolţi calităţile personale, supranumite și softskills. Soft-skills sunt acele trăsături ale personalităţii care se dezvoltă într-o echipă: leadership, gândire strategică, comunicare, formare de echipă și nu doar. Eventual, un tânăr inginer se confruntă cu unele dificultăţi într-un grup de oameni, în care unele calităţi personale sunt inevitabile şi necesar de evidenţiat. Acest bagaj de informaţii şi competenţe te vor ghida în numeroasele încercări, care ulterior te vor avantaja în realizarea pe plan profesional.

Poţi deveni membru al ONG BEST-Chișinău. Viitorul inginer, deşi are de mers la cursuri, seminarii, laboratoare sau are de făcut proiecte, întotdeauna va găsi timp şi pentru socializare. Astfel, combinând utilul cu plăcutul, a luat ființă organizația non-guvernamentală BEST (Board of European Students of Technology), care ajută studenții să se adapteze mediului şi să-şi dezvolte la maxim calităţile de soft-skills.

Combini teoria cu practica. În procesul de studii inginereşti ai nevoie de implementarea în practică a tot ceea ce faci, a tuturor ideilor și proiectelor, pentru ca acestea să funcţioneze şi aici e cel mai admirabil moment – ai posibilitatea să creezi ceva concret, ceva la care poate ai visat de mult timp: o aplicaţie web, un proiect inovativ, un aparat ce funcţionează etc.

Ingineria rezolvă problemele!. Cu toţii am avut probleme la capitolul adaptarea în noul mediu academic, am fost epuizaţi din cauza materialului, dar nu au fost probleme de netrecut, pentru că orice „student la tehnică” ştie să se descurce. Orientarea spre inginerie înseamnă mult pentru tânărul student, în primul rând, pentru că specializarea oferă o dublă pregătire și după absolvire poţi activa în diferite medii. Ingineria este o meserie de viitor. Inginerii creează viitorul!