În mai bine de 16 ani, peste 200 000 de cetățeni moldoveni au obținut cetățenia română cu ajutorul companiei juridice JustConsult. Ce demonstrează această cifră? Pe de o parte – ambiția și profesionalismul unei echipe tinere, formate din peste 50 de specialiști, dintre care 85% sunt juriști. Pe de altă parte – faptul că tot mai multă lume alege calea legală de redobândire a cetățeniei.

Dincolo de această statistică optimistă, numărul încălcărilor legislative în procesul de redobândire a cetățeniei române continuă să crească. Care e motivul acestor încălcări? Motivele, de fapt, sunt multe, iar printre cele mai răspândite se numără lipsa de informare și dorința de a obține un act românesc cât mai rapid.

Puțini știu ce presupune înregul proces de redobândire a cetățeniei, cu atât mai puțini cunosc toate termenele legale și perioadele de așteptare. Tocmai pentru a mări gradul de informare în rândul cetățenilor și pentru a oferi alternative legale în întrebările de cetățenie română, JustConsult a actualizat site-ul companiei, www.justconsult.md, oferind, în același timp, și consultații gratuite la telefon.

Ce este nou pe site-ul justconsult.md?

Structura și design-ul
Mai comod, mai aerisit, mai simplu de găsit informația necesară. Toate subiectele au fost împărțite în 8 rubrici, ce conțin, practic, toată lista actelor necesare și sfaturi utile la fiecare etapă a procesului de  redobândire a cetățeniei române. Mai exact, rubricile răspund la întrebările despre:

  • Cetățenie română
  • Certificat de naștere și căsătorie românești
  • Programare acte românești
  • Pașaport românesc
  • Alocație copil
  • Permis de conducere românesc
  • Atestate profesionale CIP
  • Transport România tur-retur

O serie de video-uri cu răspunsuri la cele mai actuale întrebări
Și în întrebări juridice e loc de comunicare mai puțin formală. Vlogul JustConsult conține subiecte pe care multă lume se sfiește să le discute în public.

Care sunt cele mai mari pericole și greșeli în redobândirea cetățeniei române? Falsificări de acte românești, depunere dosar pentru redobândire cetățenie română fără persoana vizată, furt de identitate, urgentare jurământ și acte românești, termene legale și reale de perfectare a actelor românești, trafic de influență și alte posibile infracțiuni – acestea, dar și multe alte subiecte se discută pe Vlogul JustConsult.

Rubrica se va reînnoi, periodic, cu video-uri noi în care directorul companiei, Ion Guștiuc, va oferi răspunsuri la cele mai populare, dar și controversate întrebări privind cetățenia română și redobândirea legală a acesteia.

Ghid PDF gratuit, cu instrucțiunile juriștilor în redobândirea cetățeniei române
Principalul scop al companiei JustConsult, pe parcursul a mai bine de 16 ani de activitate, este informarea corectă a cetățenilor în întrebări legate de redobândire a cetățeniei române. Deoarece procedura legală presupune mai multe posibilități de depunere a actelor, atât la instituțiile autorizate din România, cât și la consulatele din Republica Moldova, apar multe speculații și oameni mai puțin cinstiți, care induc cetățenii de rând în eroare.

Redobândirea cetățeniei române este un drept de care poate beneficia orice cetățean al Republicii Moldova, cu respectarea anumitor cerințe legale. Acest Ghid GRATUIT conține toate informațiile necesare, lista tuturor actelor, precizări, adrese ale autorităților din România și Moldova, dar și instrucțiuni detaliate privind toți pașii de urmat în procesul de redobândire a cetățeniei, transcrierea actelor și obținerea alocațiilor, certificatelor profesionale etc. Având la îndemână acest Ghid, orice cetățean are libertatea de acționa de sine stătător, corect și legal, în vederea obținerii cetățeniei și a actelor românești. Ghidul e disponibil aici (link site).

Lista completă a serviciilor JustConsult
Din mărturisirile clienților JustConsult, principalul motiv care „împinge” cetățenii la ocolirea procedurilor legale și urgentarea redobândirii cetățeniei române este lipsa de timp și dorința arzătoare de a ajunge cât mai curând peste hotare. Puțini cunosc că există procedura absolut legală de programare pentru depunerea dosarului în doar 14 zile, prin intermediul unui avocat în România.

JustConsult garantează securitatea datelor personale, în baza semnării contractului de prestare a serviciilor de asistență juridică, și oferă consultanță în orice întrebare privind redobândirea cetățeniei române și transcrierea actelor românești, începând cu verificarea actelor necesare și încheind cu efectuarea programărilor și organizarea transportului tur-retur din Moldova – la instituțiile autorizate din România.

Ba mai mult, de serviciile JustConsult pot beneficia și cetățenii stabiliți peste hotare, care au nevoie de ajutor în transcrierea și prelungirea actelor românești.

Lista completă a serviciilor presupune asistență juridică în întrebări de:

Cetățenie română – Etapa dosarelor – Depunerea jurământului – Programări online – Transcriere acte – Pașaport românesc – Alocații – Permis auto românesc – Atestate profesionale – Reprezentare juridică

Aceste și multe alte informații sunt accesibile pe site-ul actualizat JustConsult. Pentru o consultație gratuită e suficient de completat un mic formular. Bine ați venit pe noul site www.justconsult.md