0 C
Chișinău
marți, aprilie 7, 2020

Moldova în Progres este prima platformă de promovare activă a valorilor economice, sociale, culturale, de educaţie pe care le întruneşte Republica Moldova în drumul european. Partner media al Camerei de Comerț Italo-Moldava ACIM din Chișinău și al Camerei de Comerţ și Industrie a Republicii Moldova.

Moldova în Progres oferă spaţiul prezentării proiectelor de succes, modelelor economice care s-ar potrivi mediului de afaceri din Republica Moldova, este intermediarul activ în stabilirea relaţiilor între diverși oameni de afaceri. Este un activ purtător de mesaje pentru cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi în afara țării, fie că aceste mesaje vin de la simplul cetăţean, fie că au drept punct de pornire tribunele guvernamentale, sau alte instituţii ale statului.

Moldova în Progres are în calitate de cititori o comunitate de oameni cu un înalt nivel social şi pregătire profesională, deschizând astfel calea spre colaborări profitabile între companii din Republica Moldova şi cele din Italia. Datorită acestor fructuoase colaborări, a participat la expoziţia mondială EXPO Milano 2015, cu două numere speciale, unde a prezentat brand-ul presei din Republica Moldova. Este înregistrat la AGEPI cu numărul de marcă 29252.

În anul 2017 Moldova în Progres împlinit 5 ani de activitate și, cu această ocazie a organizat la Chișinău șase zile de reprize cu jurnalistul Franco Perdichizzi de la postul de televiziune OndaTV din Sicilia. În acest context, au fost realizate zece episoade de promovare a potențialului Republicii Moldova care au fost televizate pe parcursul mai multor luni ale anului 2018. Pe data de 29 septembrie 2018 Franco Perdichizzi a câștigat în cadrul primei ediții a Premiului Național pentru Jurnalism „La Rosa d’Oro” (Trandafirul de Aur) cu unul dintre reportajele realizate în 2017. Temele propuse au fost: „Italia și italienii în străinătate”, „Jurnalismul și New Media” și „Comunicarea instituțională”. Premiul a avut scopul de a favoriza informarea jurnalistică corectă și implicarea profesională a jurnaliștilor.

In 2018 Moldova în Progres a fost printre câștigătorii premiului mare (Mercuriul de Aur), la categoria Servicii editoriale, în concursul „Marca comercială a anului 2017”, organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

La data de 2 februarie 2020, Moldova în Progres în parteneriat cu jurnalistul italian Daniele Dei, a lansat proiectul „Moldalia” – un documentar realizat între 2018 și 2019 care spune povestea comunităților din Republica Moldova care locuiesc de mai mulți ani în Italia, amintirile, ambițiile și speranțele lor. În cadrul proiectului „Moldalia” peste 40 de persoane au fost intervievate în diferite orașe italiene, la care se adaugă alte intervenții produse direct de la Chișinău

Principalele domenii reflectate sunt: Diplomație, Economie, Societate, Artă, Cultură, Turism, Diaspora.

Colaborări: Biroul Relații cu Diaspora (BRD), Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCIRM), Camera de Comerţ Italo-Moldava, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM), ProMedierea în Republica Moldova, Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” (TEI), Arad24.net.

Distribuire: Moldova în Progres beneficiază de o distribuire strategică și selectată. Regăsim publicația în Diaspora moldovenească din Europa și, în special, în Italia, în instituțiile guvernamentale, structurile publice și private din Republica Moldova. Revista poate fi găsita în cadrul misiunilor diplomatice în Republica Moldova și cele ale Republicii Moldova în alte țări. În prezent, putem număra circa 1500 de puncte de distribuție. În plus, distribuim revista în cadrul evenimentelor și târgurilor care sunt organizate în Republica Moldova și peste hotarele ei.