joi, aprilie 19, 2018

Despre noi

Moldova in Progres” este Partner oficial media al Camerei de Comerț Italialomoldava  ACIM din Chișinău (cameraitalomoldava.it). Este prima platformă de promovare europeana activă a valorilor economice, sociale, culturale, de educaţie şi colaborare pe care le întruneşte Republica Moldova. “Moldova in Progres” îşi oferă spaţiul prezentării proiectelor de succes din economie, descrierii unor modele economice preponderent care s-ar potrivi mediului de afaceri din Republica Moldova, este intermediarul de multe ori obligatoriu în încercarea de a stabili o relaţie între oameni de business, între oraşe şi regiuni. Este un activ purtător de mesaje pentru cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi în lume, fie că aceste mesaje vin de la simplul cetăţean, fie că au drept punct de pornire tribunele guvernamentale, ale instituţiior statului, ale personalităţilor autohtone. “Moldova in Progres” are în calitate de cititori o comunitate de oameni cu un înalt nivel social şi pregătire profesională deschizând astfel calea spre colaborări profitabile între companii din Republica Moldova şi cele din Italia. Datorită acestor fructuoase colaborări, a participat la expoziţia mondială EXPO Milano 2015, cu 2 numere speciale, unde a prezentat brand-ul presei din Republica Moldova. Este inregistrat la AGEPI cu numarul de marca 29252. În anul 2017 proiectul a împlinit 5 ani de activitate și a efectuat în Chișînău 6 zile de reprize cu o televiziune din sudul Italiei. S-au produs 10 episoade de promovare a potențialului Republicii Moldova în urmă căruia primul episod este televizat din ianuarie 2018.

acordurile

http://brd.gov.md/ro/content/biroul-relatii-cu-diaspora-semnat-un-acord-de-colaborare-cu-revista-moldova-progres

Biroul relații cu diaspora a semnat un Acord de colaborare cu Revista „Moldova în Progres”

Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, reprezentat de către Olga Coptu, șef al BRD a semnat astăzi, 09 februarie, un Acord de colaborare cu Compania „ALMAEGI”, reprezentată de către Luigi Savoia, director, fondator al Revistei „Moldova în Progres”. Acordul prevede ca prin intermediul Revistei „Moldova în Progres” să fie promovată activitatea BRD și a diasporei Republicii Moldova. Colaboratorii Revistei vor urmări pagina web a BRD-ului pentru a se informa în mod prealabil și a promova principalele evenimente dedicate diasporei. De asemenea, vor include, după posibilitate, în fiecare număr materiale, informație despre diaspora Republicii Moldova și activitatea BRD. La rândul său, reprezentanții BRD vor transmite informații/articole în timp util despre activitățile BRD și ale diasporei pentru a fi publicate în Revistă. Menționăm că, în anul 2017 BRD a avut o colaborare fructuoasă cu redacția Revistei „Moldova de oriunde”, fiind unul din partenerii media care, constant, au contribuit la promovarea programelor BRD și activității diasporei.

 

 

ODIMM va contribui la prezentarea „Celei mai frumoase Moldove” Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Revista „Moldova în Progres” au semnat in data 26.05.2017 un acord de colaborare, care prevede promovarea prin intermediul revistei a instrumentelor de suport antreprenorial. Revista s-a angajat să promoveze oportunitățile de dezvoltare a IMM-urilor în Republica Moldova, pentru a prezenta cititorilor Moldova din cea mai frumoasă parte a sa. Acordul vizează facilitarea accesului la informații a moldovenilor afalți peste hotare, dar și a interesele sectorului IMM pe piața internă și externă.

OBIECTIV EUROPA din 24 februarie 2018

http://trm.md/ro/obiectiv-europa/obiectiv-europa-din-24-februarie-2018/

Italia: partener stabil al Republicii Moldova. Interviu cu Luigi SAVOIA, coordonator al proiectului „Moldova în progres” * Realizator Anatol Caciuc.

„Bună Dimineaţa de Weekend” din 20 ianuarie 2018. Partea II-a

http://trm.md/ro/buna-dimineata-de-weekend/buna-dimineata-de-weekend-din-20-ianuarie-2018-partea-ii-a/

*Producătoare: Alina Matei

„Europalibera.org” În ultimii ani, autoritățile tot încearcă să atragă turiști străini în Republica Moldova. Mai mult vorbă, decât faptă, or, pentru ca intențiile să devină realitate e nevoie de bani, pe care țara nu-i prea are. Uneori, însă, în ajutor le vin chiar străinii. Cei care s-au îndrăgostit de Moldova și sunt gata să promoveze pe banii lor imaginea țării. Așa cum este Luigi Savoia, originar din Crotone, un oraș din sudul Italiei, căsătorit cu o moldoveancă din raionul Ștefan Vodă. Luigi este mereu în căutarea unor locuri frumoase din Moldova ce ar merita să se regăsească în revista de turism pe care o tipărește de câțiva ani la Chișinău și care ajunge la abonați din țară, dar și la diaspora moldovenească. Un reportaj de Alexandru Popescu.

Luigi Savoia: „Moldova in Progres” este puterea.

http://moldova-today.com/luigi-savoia-moldova-in-progres-este-puterea/

Revista “Moldova in Progres” este de tip unic. Veti gasi aici publicatii despre tara noastra bogata. Astazi, discut cu editorul revistei, italianul, Luigi Savoia…

Luigi Savoia – italianul, care promovează Moldova. allfun.md

Cu un accent italian, se străduie să vorbească româna şi rusa la perfecţie. Ţine foarte mult la Republica Moldova, pentru că îl leagă rădăcinile, ascunse undeva adînc şi soţia. Este chimist de profesie, dar în viaţa cotidiană – un manager înnăscut. Înfruntă iernile moldoveneşti, chiar dacă vine dintr-un oraş de pe malul mării. Luigi Savoia este cel, care îşi aşterne mai jos gândurile despre Moldova şi relatează despre contribuţia pe care o are în promovarea externă a ţării noastre…

Familii mixte moldo-italiane: Valori si probleme

https://www.youtube.com/watch?v=rtZYIGafWYw