Un grup de studenți de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative și de la Universitatea Americană din Moldova (Coreea de Sud, Turcia și Republica Moldova) au efectuat, astăzi, o vizită de studiu la Casa Guvernului, la inițiativa domnului Valeriu Moșneaga, dr. habilitat în științe politice, profesor universitar, expert în domeniul migrației și a doamnei Diana Bencheci, dr. conferențiar universitar.

Tinerii studenți au avut discuții cu echipa Biroului relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, unde au fost familiarizați cu activitatea Biroului. Șefa BRD Olga Coptu le-a prezentat studenților principalele programe ale BRD, în special despre cele care urmează se desfășoare în vara anului curent – Programul DOR – Diasporă*Origini*Reveniri (20-28 august 2018), Zilele Diasporei și Congresul Diasporei (17-19 august), Diaspora Engagement Hub.

Ulterior, Ghenadie Slobodeniuc, șef adjunct al BRD a făcut o prezentare succintă a activităților care sunt în proces de implementare: Strategia Diaspora 2025, Hotărârea Guvernului nr. 200 din 26.02.2016; Hotărârea Guvernului nr. 725 din 08.09.2017 cu privire la mecanismul de coordonare a politicii de stat în domeniul Diasporă, Migrație și Dezvoltare și Hotărârea Guvernului nr. 724 cu privire la Planul de acțiuni pentru anii 2017-2020 privind (re)integrarea cetățenilor Republicii Moldova reîntorși de peste hotare, dar și alte activități ale BRD care sunt planificate pentru anul 2018.

Studenții au avut ocazia să viziteze sălile de protocol unde se desfășoară tradițional ședințele de Guvern, întruniri la nivel înalt etc.

BRD salută interesul sporit al cadrelor universitare și al studenților față de activitatea Cancelariei de Stat și își exprimă deschiderea spre cooperare și împărtășirea experienței practice în elaborarea și implementarea politicii de stat în domeniul relațiilor cu diaspora.