Dacă intenționăm să cumpărăm un televizor nou, de obicei analizăm o serie de parametri, de la design până la calitatea imaginii. Totuși primul element care trebuie avut în vedere atunci când procurăm un televizor, este eticheta energetică care se calculează pe o scară de la D la A +++ .

Scopul etichetei energetice este de a informa utilizatorii cu privire la consumul de energie și alte resurse esențiale ale produselor electrocasnice, pentru a permite o utilizare mai rațională și pentru a promova economiile de energie și apă, precum și pentru a reduce poluarea aerului. Mai mult, prin promovarea alegerii modelelor cu consum redus și performanțe ridicate în momentul achiziției, eticheta favorizează dezvoltarea tehnologică a produselor.

În termeni economici, dacă alegem un televizor mai eficient din punct de vedere a clasei energetice, poate adduce economii semnificative în timp.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.