Eticheta energetică este utilizată pentru a informa despre costurile operaționale ale aparatelor de uz casnic per categorie de aparat. Schema de etichetare include clasele de performanță ale produselor. Prin culori, cifre și informație se comunică utilizatorului gradul de eficiență energetică și caracteristicile funcționale ale produselor, iar, în alte cazuri, nivelul de performanță acceptat ca minim în țară.

Deci, dacă trebuie să cumpărați un apparat de uz casnic, nu pierdeți din vedere eticheta energetică: vă va permite să evaluați rapid eficiența energetică a produsului pe care îl cumpărați!

Scara de etichetare pentru instalații de încălzire a incintelor este de la G la A++. Procurarea instalațiilor pentru încălzirea incintelor eficiente din punct de vedere energetic reduc costurile de energie și investiția inițială se compensează în câțiva ani.

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.