În magazinele de electronice etichetele de eficiență energetică sunt plasate pe toate echipamentele. Consumatorii nu se opresc prea mult să se gândească la specificul acestora, dar, de fapt, pot găsi informație vastă care le-ar permite să-și planifice cheltuielile pe termen lung.

Scopul principal al etichetării energetice este de a reduce în mod colectiv consumul de energie al aparatelor de uz casnic prin oferirea consumatorilor criterii clare de comparație și ajutându-i să aleagă produse mai eficiente din punct de vedere energetic. În același timp, încurajează companiile să investească în dezvoltarea de produse din ce în ce mai eficiente din punct de vedere energetic. Clasele de eficiență energetică pentru uscătoarele de rufe sunt de la D la A+++.

Este adevărat că uscătoarele de clasă energetică mai mari sunt în general puțin mai scumpe, dar este adevărat și că necesită mai puțină energie. Potrivit Comisiei Europene, trecerea la un uscător de rufe eficient din punct de vedere energetic reduce costurile de energie la jumătate și investiția inițială se compensează în câțiva ani.

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.