Pe data de 22 august, în incinta Muzeului de Istorie a Orașului Chișinau, str.Mateevici 60A, la orele 12:00, va avea loc inaugurarea expozitiei «Bijuteriile Jocului», cu prilejul aniversării  a 75 ani  de la fondarea Baletului Național JOC.

Acest eveniment face parte din Programul Național dedicat celor 75 ani de la fondarea Baletului Național JOC, ce include mai multe activități și evenimente remarcabile și este realizat în parteneriat cu Baletul Național JOC, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării alRepublicii Moldova, Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău.

În cadrul expoziției, iubitorii de frumos și fanii Baletului Național JOC, vor avea posibilitatea săadmire fotografiile și materialele video din arhiva ansamblului și a Muzeului de Istorie a orașului Chișinău, să facă cunoștință cu personalități, care au contribuit la dezvoltarea și valorificarea JOC-ului. Culminația expoziției o prezintă costumele scenice, expuse în premieră publicului larg, create pentru cele mai renumite suite de dansuri, montate de către coregrafi cu renume mondial. Fiecare costum – este o capodoperă, o bijuterie creată special pentru a pune în valoare frumusețea elementelor portului popular și măiestria dansatorilor. Culorile, broderiile, accesoriile – toate aceste elemente, îmbinate, fortifică percepția emoțională, cognitivă, estetică, pe care o obține spectatorul. La expoziție vor fi expuse costume din suitele coregrafice, care reflectă diversitatea paletei folclorice a dansurilor balcanice, precum cel moldovenesc, bulgăresc, din țara oașului, din zona Bucovinei, Transilvaniei,Carpaților, la rând cu cele ucrainean și maghiar. Organizatorii evenimentului – Muzeul de Istorie a orașului Chișinau și Baletul Național JOC.