Pe 7 noiembrie, la Shopping Moldova a fost lansată expoziția „Fashion Revolution Exhibition”, realizată în urma colaborării dintre Centru de Excelență ZIPHOUSE, parte componenta a UTM și Ambasada Suediei din Moldova.

Scopul evenimentului rezidă în sensibilizarea publicului cu privire la poluarea mediului înconjurător ca urmare a fenomenului de consum excesiv a textilelor din domeniul modei. Exponatele prezentate au rolul de a accentua gravitatea urmărilor Fast-Fashion și a provocărilor prezente în industria modei legate de sustenabilitate, dar și oferă concomitent soluții suedeze pentru solvarea  acestora.

Astfel, expoziția încurajează atât producătorii brandurilor locale, cât și consumatorii produselor fashion, să implementeze metodele sugerate, pentru a crea, prin forțe comune, o modă responsabilă, durabilă și circulară, dar și o planetă sănătoasă pentru generațiile ce urmează.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitatori în perioada 7-14 noiembrie la Shopping Malldova și 15-19 noiembrie în cadrul centrului Artcor, iar un alt eveniment în cadrul acestei inițiative va avea loc online pe data de 10 Noiembrie, începând cu ora 14.00 cu mentorul suedez Johanna Leymann, reflectând asupra modei sustenabile și circularității în industria ușoară.