Luni, 12 septembrie 2016 conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a efectuat o vizită de lucru la Iași, pentru organizarea expoziției ”Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 25-27 noiembrie 2016 la Palas Mall Iași, România.
În cadrul vizitei au avut loc întrevederi cu primarul Municipiului Iași Mihai Chirica, cu care s-a discutat modalitatea de organizarea a expoziției, aspecte logistice și promoționale.
„Expoziţia „Fabricat în Moldova” din orașul Iași este o proiectare a expoziției naționale, scopul acesteia fiind de a contribui la crearea condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și promovarea imaginii Republicii Moldova”, a menționat Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a RM.
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași a salutat dorința mediului de afaceri din RM de a organiza un astfel de eveniment în România, declarând că produsele moldovenești sunt de înaltă calitate și cu siguranță vor fi apreciate de către antreprenorii și consumatorii din țara sa. De asemenea, a adăugat „Prin acest eveniment vom contribui la promovarea agenților economici și crearea de noi parteneriate”.
În cadrul vizitei de lucru, reprezentanții CCI s-au întâlnit și cu Ion Coșer, Consul Onorific al Republicii Moldova în România, reprezentanți ai mediului de afaceri, dar și cu reprezentanții serviciului vamal, cu care au discutat modalitățile și condițiile de expunere a produselor la expoziție.
În urma discuțiilor s-a stabilit să fie încheiat un memorandum între CCI a RM, MIEPO, Primăria Iași  și Camera bilaterală de Comerț și Industrie RM-România în vederea organizării ”Fabricat în Moldova” la Iași.

Cu respect,
Ana TURCULEȚ
______________________________________________________
Specialist relații publice
Direcția relații publice și protocol
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova
MD-2004, bd. Stefan cel Mare 151, mun.Chișinău E-mail: presa@chamber.md
Tel.: 022 24 14 80