Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a fost, astăzi, gazda a două evenimente organizate online de către partenerii săi:  IAW Germany și Stefanini Moldova.

Primul workshop a avut drept subiect „Varietatea și perspectivele stagiilor de practică IAW”, calitatea de invitat special revenindu-i Ecaterinei BABITINA, manager IAW Germany.

Studenții au  fost informați despre perspectivele, condițiile și avantajele stagiilor de practică oferite de compania IAW, care operează în peste 50 de țări ale lumii, cu filiale pentru stagii și angajare în câmpul muncii. Stagiile de practică sunt organizate la întreprinderi din Germania, cu o posibilă continuare a contractului de angajare. Pe toată durata stagiului se acordă și o bursă individuală.

Totodată, studenții au avut și posibilitatea unui dialog direct cu Viorel  CELPAN, absolvent UTM, beneficiar al unui stagiu de practică oferit de IAW în Germania, care și-a împărtășit impresiile, experiența acumulată pe parcursul stagiului, dar și activitatea ulterioară în cadrul acestei companii.

Cu suportul companiei IAW, și-au realizat stagiul de practică peste 20 de absolvenți ai UTM, care ulterior au fost angajați în cadrul unor companii de top din Germania.

Cel de-al doilea workshop – „Prepare your ticket for the interview” a fost moderat de către Cristina DOLOȘCAN – Recruitment Specialist, Stefanini Moldova, companie de IT cu o prezență în peste 40 de țări.

Studenții au fost familiarizați cu cele mai importante aspecte ale unui interviu de succes, criteriile esențiale de completare a unui CV perfect și care este deosebirea dintre un interviu tehnic și un interviu recruter. Studenților le-au fost prezentate o serie de  perspective, soluții și sfaturi pentru a-și dezvălui eficient cunoștințele, abilitățile, talentele care să-i avantajeze atunci când aplică la jobul mult râvnit.