Cea mai mare facultate a Universității Tehnice a Moldovei,  cea de Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi (FIMIT), și-a deschis larg ușile, ieri, în format online, pentru a le vorbi viitorilor candidați la studii despre importanța întreprinderilor industriale şi a operatorilor de transport spre care își orientează discipolii.

Dialogul cu tinerii conectați la eveniment a fost susținut de către directorul Centrului de Informare și Ghidare în Carieră – CEGHID – Radu MELNIC, decanul FIMIT – Sergiu DÂNTU, prodecanii Ion Bodnariuc și Vasile PLĂMĂDEALĂ, șefii departamentelor Transporturi – Victor CEBAN,  Ingineria Fabricației – Sergiu MAZURU, Inginerie Mecanică – Natalia ŢISLINSCAIA, Design Industrial şi de Produs – Valeriu PODBORSCHI, precum și șefii programelor de studii Grigore AMBROSI, Alexei TOCA, Igor GÎDEI, Marin GUȚU, care le-au vorbit tinerilor despre  programe de studii ale Facultății: Inginerie şi management în transporturi; Tehnologia construcțiilor de maşini; Mașini și instalații frigorifice, sisteme de climatizare; Inginerie mecanică etc.

Absolvenții de la Inginerie Mecanică sunt prezenți peste tot. De la autoturisme până la frig artificial și roboți, de la motoare termice până la motoare de avion și sisteme computerizate mecatronice. În toate aceste domenii este nevoie de un inginer fascinat de inovare și transfer tehnologic, proiectarea şi fabricarea mașinilor, echipamentelor mecanice și de transport auto, feroviar, aerian. De altfel, ingineria mecanică, autovehiculele, mecatronica niciodată nu vor înceta să existe, ba din contra, mereu vor deveni mai performante cu ajutorul și implicarea nemijlocită a inginerilor. Ingineri formați inclusiv la Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi a Universității Tehnice a Moldovei.

Tinerii au urmărit cu interes discursurile profesorilor și sperăm să-i avem în curând în rândurile studenților. Vă așteptăm la FIMIT-UTM!