Pe 7 mai 2022, a avut loc Forumul Internațional online fără precedent „Criza globală. Suntem oameni. Vrem să trăim”. Datorită voluntarilor din întreaga lume, evenimentul a fost interpretat în 100 de limbi și transmis în direct pe mii de canale și platforme media din peste 180 de țări, inclusiv din Moldova. Mass-media din Republica Moldova a manifestat un interes viu față de acest Forum. Platforma „Moldova în Progres”, care este un partener al proiectului „Societatea Creatoare”, la fel a făcut transmisiunea acestui eveniment important pentru omenire – Forumul Internațional „Criza globală. Suntem oameni. Vrem să trăim”.

Proiectul „Societatea Creatoare” își exprimă profunda apreciere pentru angajamentul social și uman activ al conducerii platformei „Moldova în Progres”. Am intrat într-o perioadă dificilă de criză globală, care a afectat toate sferele vieții noastre. Prin urmare, acum este necesar să abordăm la nivel internațional problema supraviețuirii întregii omeniri, să discutăm despre căile de ieșire din colapsul civilizației și despre tranziția către o nouă etapă de dezvoltare evolutivă – construirea Societății Creatoare. În cadrul forumului „Criza globală. Suntem oameni. Vrem să trăim”, au fost exprimate problemele societății  și au fost propuse soluții. Informarea cu privire la acest evenimente crucial este la fel de importantă atât în Moldova cât și Italia, deoarece criza globală a afectat cetățenii din toate țările. Avertizarea cât mai operativă a tuturor oamenilor de pe planetă cu privire la catastrofele iminente, va contribui la unificarea oamenilor  și la crearea unui nou format de relații — Societatea Creatoare.

Forumul prezintă teme globale și fapte sigure care vizează fiecare om cât și întreaga omenire: crime brutale împotriva umanității și numeroasele suferințe umane în formatul consumerist al societății:

–  dezastrele climatice care au loc în întreaga lume

–  cauzele reale ale schimbărilor climatice

–  refugiații

–  sclavia și violența

–  foametea și lipsa apei

–  escrocheria globală cu CO2

–  sclavia financiară

–  războiul din Ucraina

–  amenințările climatice care ar putea distruge în curând viața pe planeta noastră

Aceste subiecte au în comun o problemă globală comună — formatul consumerist actual al societății, în care principala valoare o constituie puterea și banii. Formatul consumerist ne-a făcut atât de insensibili, încât am devenit indiferenți față de moartea și suferințele altora. Putem sta și aștepta ca cineva să rezolve aceste probleme, putem spera la organizațiile internaționale, la guvernele naționale și la puternicii acestei lumi. Dar când războiul și foametea vor veni la noi acasă, nimeni nu ne va rezolva problemele. Fiecare va fi preocupat doar de propria supraviețuire. Aceasta este esența formatului nostru consumerist. Suntem cu toții divizați și fiecare este preocupat doar de propria viață. Această atitudine față de ceilalți este sinucigașă și duce la distrugerea întregii umanități. „Criza globală. Suntem oameni. Vrem să trăim” https://youtu.be/AN9SFggYPcg În cadrul Forumului „Criza globală. Suntem oameni. Vrem să trăim”, au fost expuse adevăratele cauze ale crizelor climatice, ecologice și economice, ale războaielor nesfârșite și ale pandemiilor. Acestea sunt manipulări și motive pentru a profita de noi. De fapt, acestea sunt afaceri foarte profitabile care aduc profituri enorme câtorva persoane, în timp ce restul de 99% de oameni alunecă în abisul sărăciei și al morții. De aceea, noi, oamenii, suntem cu adevărat interesați ca să fie îmbunătățită viața  fiecărui locuitor al planetei. Trăim în iluzia securității și închidem ochii la ceea ce se întâmplă departe de noi. Evenimentele din perioada anilor 2021-2022, prezentate în cadrul Forumului, au arătat cât de mult depindem unii de alții. Consecințele problemelor unei țări se răsfrâng asupra întregii lumi în mod devastator. În timp ce noi ne luptăm unii cu alții, impunând sancțiuni și embargouri alimentare, numărul persoanelor înfometate din întreaga lume crește rapid, iar cel mai rău e că oamenii mor. Și aceste vieți nu mai pot fi recuperate! Dar știm cu toții că ajutorul și sprijinul vin de la oamenii obișnuiți. Suntem cu toții interconectati și este imposibil să rezolvăm singuri problemele globale. Dar împreună, uniți, putem găsi acea soluție salvatoare pentru toți. Soluția care nu numai că ne va permite tuturor să supraviețuim în viitor, ci și să construim o lume și o societate diferite. O societate în care viața umană este valoarea centrală și în care nu vom mai tolera foametea, sărăcia sau războiul – aceasta este Societatea Creatoare. Și e mai important ca niciodată ca noi, toți locuitorii planetei Pământ, să auzim adevărul acum, pentru că mâine poate fi prea târziu! Site-ul proiectului internațional SOCIETATEA CREATOARE: https://creativesociety.com/ro Forumul internațional online „Criza globală. Suntem oameni. Vrem să trăim”, de pe 7 mai 2022, cu interpretare simultană în 100 de limbi: https://creativesociety.com/ro/global-crisis-we-are-people-we-want-to-live