OndaTv împreună cu jurnalistul Franco Perdichizzi a ajuns în finală Premiului Național de Jurnalism cu unul dintre episoadele filmate în octombrie 2017 împreună cu Moldova în Progres: Îi urăm lui Franco să obțînă acest premiu prestigios pentru a ne regăsi mereu în presă națională italiană cu cea mai frumoasă Moldovă))

https://www.youtube.com/watch?v=hAi1ugfVgEk

 

Franco Perdichizzi și Onda TV cu Moldova, finaliști ai Premiului Național de Jurnalism

Premiul a fost acordat pentru reportajul de televiziune realizat de Onda TV despre predarea limbii italiene în Republica Moldova. Franco Perdichizzi, jurnalist al postului regional de televiziune sicilian Onda TV, este unul dintre cei cinci câștigători ai finalei Primului Premiu Național de Jurnalism „La rosa d’oro” (trad. „Trandafirul de aur”). Premiul, în prima sa ediție, a fost organizat de Asociația internațională „Regina Elena onlus”, iar clasamentul celor „top cinci” va fi anunțat în cadrul ceremoniei de premiere care se va desfășura la Roma, pe 29 septembrie curent, la „Sala Basilica dei SS. XII Apostoli” Franco Perdichizzi (primul din stânga în poza de copertă) a participat la secțiunea „Italia și italieni în străinătate” cu reportajul de televiziune al Onda TV despre predarea limbii italiene în Republica Moldova. În special, domnul Perdichizzi a vizitat școala Dante Alighieri și Universitatea de Stat din Chișinău, capitala Moldovei, analizând motivele pentru care elevii și studenții moldoveni preferă limba italiană, care, după limba engleză, este cea mai studiată în această țară dintre Estul și Vestul Europei. Reportajul, pe lângă interviurile cu studenții și profesorii, a fost completat cu imagini frumoase din capitala Moldovei. Lucrarea difuzată de Onda TV, radiodifuzorul regional sicilian cu care colaborează jurnalistul și care este vizibil în Sicilia pe canalul 85 și în lume cu streaming live pe www.ondatv.it, a dat curs unor ample dezbateri în școlile moldovenești. Celelalte două secțiuni ale Premiului, cu cinci finaliști la fiecare categorie, sunt „Jurnalism și New Media” și „Comunicarea Instituțională”. Scopul Premiului, organizat de „Regina Elena onlus”, cu sediul în Modena, este de a încuraja informarea jurnalistică corectă și implicarea profesională a jurnaliștilor. Participarea a fost rezervată jurnaliștilor și profesioniștilor înregistrați în Ordinul Jurnaliștilor și Ofițerilor de presă ai Administrației Publice și a Companiilor și/sau Asociațiilor. Premiul va fi decernat anual, iar autorii articolelor și reportajelor video în italiană ar trebui să fie publicate sau difuzate în ziare, la posturile de televiziune sau în pe portalurile online înregistrate în mod regulamentar.

http://www.bellasicilia.it/2018/08/10/franco-perdichizzi-e-onda-tv-con-la-moldavia-finalisti-del-premio-nazionale-di-giornalismo/