Hai cu noi! Tinerii Democrați sunt o echipă de încredere!

Tinerii sunt cea mai puternică forță din societate, plină de entuziasm, sete de viață, din care izvorăște energia pentru transformări spre bine. Și Tinerii Democrați sunt expresia clară a acestui val dornic de a mișca lucrurile, de a pune umărul unde este nevoie de ajutor. Suntem peste 50 de mii în toată țara, cea mai numeroasă, dar și cea mai activă dintre aripile tinere ale formațiunilor politice.

Organizația este privită ca o rezervă de cadre valoroase care să propună oameni energici, plini de idei și dorință de a munci pentru valorile adevărate și care vor contribui la îndeplinirea visului de a fi parte a marii familii europene.

Suntem la etapa de a învăța și suntem deschiși pentru tot ce e nou și util. În acest sens, foarte utile sunt ”Școlile politice”. Acest proiect contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, de organizare și de elaborare a proiectelor social-politice. Cunoștințele acumulate pe parcursul ședințelor sunt de ajutor în cadrul campaniilor electorale, dar și în procesul de organizare și consolidare a echipelor de tineret. ”Școala Politică” de azi poate fi baza unei cariere de succes pentru tinerii de mâine. Purtăm discuții față în față cu demnitari de stat și membri de conducere ai PDM în cadrul ”Cafenelelor Politice”. Aici socializăm, interacționăm și analizăm provocările actuale din societatea noastră.

Totuși, nu doar latura politică ne preocupă. Vrem să cultivăm norme de educație printre tinerii din țară, de aceea încercăm să dăm exemplu bun și să-i convingem că putem să ne schimbăm țara și viitorul, pornind de la noi înșine. O facem de la cele mai simple lucruri: ne implicăm în campanii de ajutor, de salubrizare, de amenajare și curățare. Participăm la evenimente culturale, în care implicăm și alți tineri. Cea mai recentă acțiune de acest fel și-a dat startul în raionul Rezina. Acolo, membri ai organizației teritoriale au pornit o campanie de amenajare creativă a stațiilor auto din raion. Acțiunea tinerilor a fost susținută și de autoritățile locale.

Este de menționat și campania ”Nepoți de nădejde”. Grupuri de tineri au mers la vârstnicii, în special cei rămași fără îngrijire, ca să le ofere o mână de ajutor prin gospodărie la sute de bătrâni.

Zâmbetul de pe fața acestor oameni, care au înțeles că nu au fost uitați, este cea mai mare recompensă pentru noi.

Din același motiv, dar și pentru că suntem plini de viață, participăm cu regularitate la Zilele donatorilor de sânge. Vrem să contribuim la salvarea altor vieți. Ne pasă și de sănătatea oamenilor. Iată de ce nu scăpăm ocazia să atragem atenția asupra viciilor, cum este fumatul, de exemplu. Este o adevărată plăcere să vezi cum un fumător renunță la un pachet de țigări, îl mototolește și îl schimbă pe un măr.

Sunt pași mici, dar fiecare ne apropie de ceea ce ne dorim – o societate sănătoasă, care pune preț pe fiecare cetățean, pe calitățile acestuia și îi oferă șanse pentru dezvoltare, spre beneficiul nostru tuturor.

Iar pentru că suntem tineri, știm și să ne distrăm pe cinste. Anual, organizăm cel mai grandios eveniment la care promovăm modul sănătos de viață, competiția pe terenul de sport și confruntarea de idei – Trofeul Democrației. Cu fiecare ediție, numărul participanților, dar și impactul acestui eveniment cresc. În acest an, Trofeul Democrației a reunit peste două mii de tineri din toată țara. Ne mândrim de echipa Tinerilor Democrați și îi îndemnăm pe toți să meargă în pas cu noi spre dezvoltarea țării. Hai cu noi!