În data de 21 spetembrie, ora 19:00 vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionesco, la Festivalul „Moldova Contact +”  să vizionați 3 spectacole-performance venite din Irlanda de Nord, Finlanda, Chile și Spania. Procurând un bilet veți viziona toate 3  spectacole.

Primul spectacol este „CUM SĂ PRIVEȘTI UN DANS” cu Stephen Batts

Un bărbat de vârstă mijlocie se mișcă grațios după sunetul unui pian … Ca spectator, te uiți cu sufletul la gură. Apoi, acest bărbat de vârstă mijlocie vorbește despre dans, explicând cu cuvinte experiența noastră reală de percepere a dansului său. „Cum săprivești un dans” – este un monospectacol complet intelectual, interpretat de coregraful Stephen Batts. A fost prezentat pentru prima dată în cadrul Festivalului de Contact Improvisation din București. Stephen Batts a dezvoltat conceptul de „mișcare poetică”, oferind instrumentele necesare pentru percepția dansului. Ne întrebăm cu toții – ce este cu adevărat un dans? Ce este un dans bun? Cui aparține dansul? Performance-ul „Cum să privim dansul” este pentru toată lumea: pentru publicul dansului contemporan și pentru dansatorii înșiși, pentru că el răspunde la toate aceste întrebări într-un mod uimitor. Într-un anumit fel, „Cum să privești un dans” este un spectacol care te învață calitatea și poezia mișcării performative. Și atunci când înțelegeți acest lucru, vine acel moment prezent când țineți sub control un dans. Această dialectică a „mișcării poetice” reprezintă de fapt o întreagă teorie despre cum să te îndrăgostești (din nou) ..de dans!

Al doilea spectacol este  SOLO” Concept și coregrafia: Mirva Maakinen, Finlanda

Al treilea spctacol esteMuzica corpului”

Rezultatul laboratorului de performance Contact Tango. Concept: Leilani Weis (Chile) și Miguel Strebel (Spania) Participanți: un grup de artiști internaționali, participanți ai festivalului și laboratorului de performance Contact Tango. „Muzica este un ocean. Tu și cu mine suntem înaceeași barcă. Aproape. Această fluiditate este peste tot. În ceea ce există între noi, în ceea ce există în jurul nostru.” – Să vedem cum tango-ul poate fi mai profund decât suntem obișnuiți să-l vedem. Muzica este un ocean. Dacă vrei să știi cum dansează valurile lui, vino în această seară. Vom fi bucuroși să le împărtășim cu tine.

Între spectacole va fi o pauză de 15 minute. Biletele pot fi procurate la tel. 022-233-833 sau pe Iticket.md.

Vă așteptăm cu drag la teatru!