În data de 22 spetembrie, ora 16:00 vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionesco, la ultima zi din Festivalul „Moldova Contact +”  să vizionați trei spectacole-performance venite din Polonia, Irlanda de Nord și Finlanda. Procurând un bilet veți viziona toate 3 spectacole.

Primul spectacol este „A DOUA NATURĂ”

Siniyarska / Grivnovici – Concept: Agatha Siniyarska, Karolina Grivnovici, Polonia

Punctul de plecare al proiectului A DOUA NATURĂ este viața și opera Paulei Nirenska, o dansatoare și coregrafă poloneză-evreică, care, în ciuda faptului că a fost întotdeauna cu un pas înainte a naziștilor, nu a reușit totuși să evite trauma Holocaustului. Holocaustul a fost în aceeași măsură, și o experiență extremă pentru umanitate, și  un  moment critic pentru mediu. Astăzi, ca și atunci, natura este un martor, dar victima obsesiei umanității pentru distrugere. Distrugerea mediului este similară cu Holocaustul. La mai bine de 70 de ani de la crimele naziste, criza ecologică se desfășoară în fațaochilor noștri. Oamenii de știință spun că dacă nu schimbăm politica globală, în 70 de ani majoritatea dintre noi nu vor mai fi aici. Contextul de-A DOUA NATURĂ este o instalație de grădină format exclusiv din plante, ale căror proprietăți au fost utilizate în mod specific în strategiile genocidelor.

Al doilea Spectacol  „CREÂND UN SOLO”

Rezultatul laboratorului de performance al festivalului Contact+. Idea și conceptul: Stephen Batts, Irlanda de Nord. Participanți: grup de artiști internaționali, participanți la festival.

Pentru mine, frumusețea dansului se manifestă prin două principii de bază:

1. Dansează oamenii, nu trupurile.

2. Ne interesează un dans care dă jos armura, nu acela care-o îmbracă.

Vreau să vezi un dans care îți va spune „Vino cu mine. Privește lucrurile din acest punct de vedere.” Este prețios pentru mine să vă invit în această dimensiune, întrucât cred că fiecare persoană are o abilitate firească să fie poetic în mișcare.

Al treilea spectacol este „Ce Alegere fac atunci când dansez?”

Rezultatul Laboratorului de performance al festivalului. Ideea și conceptul: MirvaMakinen, Finlanda Participanți: un grup de artiști internaționali, participanți la festival. Îi permitem oare altei persoane să ne vadă climatul corporal și peisajele noastre interioare Haideți să privim împreună la această lume de texturi uimitoare și uzoare interioare. Poate, la un moment dat vei sta pe vârful unui munte, poate în deșertul fierbinte, sau poate …  În esență însă nu este atât de important, ci dorim să aruncăm o privire la ce se întâmplă acum. Cum crește pădurea ta interioară, cine locuiește în ea și ce alte secrete ascunde sămânța prezenței noastre.

Între spectacole va fi o pauză de 15 minute. Biletele pot fi procurate la tel. 022-233-833 sau pe ITicket.md

Vă așteptăm cu drag la teatru!