În noul an de studii Universitatea Tehnică a Moldovei își propune să ne surprindă cu un nou amfiteatru  universitar modern, arondat blocului de studii nr. 3 al Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică din campusul academic Râșcani.

Această surpriză se va datora inclusiv suportului consistent acordat de către unul din partenerii strategici ai UTM – companiei de software development de talie internațională AMDARIS, cu oficii la Chișinău (Republica Moldova), Timișoara (România) și Bristol (Marea Britanie), al cărei fondator și director este Vlad NANU, absolvent al Universității Tehnice a Moldovei, care și-a luat licența în 2003, iar apoi a urmat aici și studiile de master. Susținerea din partea sa e un fel de revenire la rădăcini, la sorgintea din care s-a format și tocmai de aceea reprezintă pentru UTM un gest de neprețuit.

Astăzi, rectorul Viorel BOSTAN, prorectorul Dinu ȚURCANU și directorul tehnic Dorin TROFIMCIUC au inspectat șantierul, constatând cu satisfacție că lucrările de renovare sunt în toi. Este vorba de schimbarea ferestrelor, izolarea termică a pereților, transformarea integrală a interiorului acesteia, instalarea unor sisteme moderne de sonorizare aulă/amfiteatru, de proiecție și iluminare, accesului la rețeaua publică Internet, tehnologizarea procesului de instruire, dar și pavarea spațiului aferent.

O sumedenie de alte lucrări interesante de modernizare, care vor face studiile la UTM mai atractive, iar culmile succesului – mai ușor de atins.