Foto L.Gaita 1Vorbiţi-ne despre Dvs. De unde veniţi? Ce experienţă aveţi? Am 57 de ani. Sunt căsătorit. Am un fiu. Lucrez de 33 de ani în domeniul bancar. Ultima experienţă de lucru am desfăşurat-o în Albania, unde am condus Veneto Banka Sha, instituţie ce aparţine Grupului Veneto Banca.

Numirea Dvs. a fost făcută la finele anului trecut. Este vreun motiv anume? Era nevoie să-l înlocuiesc pe Directorul General, care îşi prezentase demisia din motive personale, şi Veneto Banca m-a ales să conduc Eximbank, luând în considerare şi experienţa pozitivă din banca albaneză Veneto Banka Sha, pe care am condus-o timp de 3 ani.

Se ştie că Banca Dvs. acţionează într-un mod foarte dinamic şi flexibil în diverse sectoare ale sistemului bancar: ilustraţi-ne aspectele cele mai semnificative Da, suntem o bancă dinamică şi flexibilă şi obiectivul nostru principal este să deservim bine clientul, oferind răspunsuri rapide la cererile sale şi acordând asistenţa necesară.

Ştim că este în curs de realizare un proiect în favoarea Diasporei din Italia; rugăm să ne oferiţi detalii A fost lansat un proiect care implică băncile străine ale Grupului nostru, prezente în Republica Moldova, România, Albania şi Croaţia, pentru a putea atrage clienţi noi ce fac parte din comunităţile de străine ce locuiesc în Italia, prin oferirea de produse şi servicii bancare, utilizabile atât în Italia cât şi peste hotare, care prevăd, printre-altele, comisioane şi cheltuieli reduse la transferurile băneşti din Italia către ţările menţionate. În viitorul apropiat, este prevăzută detaşarea, pe o perioadă lungă de timp, a doi angajaţi Eximbank, care vor lucra în Italia, asigurând contactul cu Diaspora şi dezvoltând această activitate.

Care sunt cerinţele clienţilor italieni ai Eximbank şi ce servicii solicită aceştia mai des? Suntem unica bancă de origine italiană şi,  prin urmare, antreprenorii ce intenţionează să investească în Republica Moldova ni se adresează pentru a primi mai multe informaţii despre teritoriu, privind modalităţile de deschidere a contului curent şi, eventual, posibilitatea obţinerii unui credit. Prin urmare, clienţii italieni au necesitate de suport şi asistenţă la etapa iniţială, iar, odată cu lansarea activităţii, necesităţile sunt identice celor din Italia.