• Maleca, din 11 august sunteți director al Autorității Aeronautice Civile. Care sunt obiectivele Dvs. pentru noua funcție?

Provocările țintesc mereu către obiective, de aceea mi-am propus să reduc timpul alocat pentru realizarea acestora. Venind din industria aeronautică, nu am avut nevoie de timp pentru adaptare, ba mai mult, am preluat cârma Autorităţii Aeronautice Civile, cu obiective clare notate pe agendă. Împreună cu directorii adjuncţi şi o echipă de profesionişti, ne propunem să  îmbunătăţim constant întreaga activitate a Autorităţii Aeronautice Civile, să menţinem standardele de calitate şi siguranţă a zborului, să sporim eficienţa activităţii operaţionale, atragerea şi motivarea specialiştilor calificaţi, precum şi fortificarea culturii corporative. Pentru a oferi aviaţiei civile din Republica Moldova un loc distinct în domeniul aeronauticii internaţionale, obiectivele propuse trebuie respectate ca fiind indispensabile!

  • Ce vă doriți să schimbați pe termen mediu? Bănuim că aveți trasate mai multe reforme care ați dori să fie realizate…

Misiunea noastră este de a îmbunătăţi şi promova siguranţa aviaţiei prin reglementarea eficientă şi prin încurajarea aplicării unor standarde înalte de siguranţă. Dezvoltarea parteneriatului pozitiv benefic, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern într-o atmosferă de teambuilding şi respect. Acestea sunt principiile de care ne ghidăm şi pe care le promovăm atât la nivelul instituţiei şi la nivel naţional, cât şi în relaţia cu comunitatea internaţională a aviaţiei civile.

  • An de an, numărul companiilor care operează curse din și spre Republica Moldova este tot mai mare, la fel ca și numărul curselor. Cum se asigură AAC că toate zborurile efectuate sunt sigure? La modul practic, cum are loc verificarea aeronavelor?

Securitatea zborurilor denotă motivul pentru care activăm, asigurând siguranţa în industria aeronautică. În acest sens, Republica Moldova menţine standardele de securitate și siguranță a zborului conform cerinţelor ICAO (Organizaţia Internațională a Aviaţiei Civile), Moldova fiind membru a acestei Organizaţii din anul 1992. Un argument în acest context, îl reprezintă rezultate ultimii misiuni de validare a activităţii Autorităţii Aeronautice Civile, efectuată de către inspectorii Organizaţiei Internaționale a Aviaţiei Civile, care au remarcat nivelul corespunderii gradului de transpunere şi implementare a standardelor internaţionale precum şi progresele înregistrate de toate Direcţiile în cadrul AAC. Verificarea nemijlocită a aeronavelor înregistrate în Republica Moldova este efectuată periodic de către inspectorii direcțiilor Navigabilitate și Operațiuni de zbor din cadrul Autorității Aeronautice Civile. Aeronavele străine, din țările terțe, care aterizează și decolează de/pe Aeroportul Internațional Chișinău, sunt inspectate de către specialiștii SAFA ( Safety Assessment of Foreign Aircraft).

  • Se spune că avionul este cel mai sigur transport, dar de multe ori totul depinde de experiența piloților. Unde sunt pregătiți piloții noștri? Periodic, sunt testați?

Pornind de la condiţiile prevăzute de Legea Aviaţiei Civile şi a competenţelor delegate de Guvernul Republicii Moldova în domeniul securităţii aviației civile, Autoritatea Aeronautică Civilă este organismul tehnic specializat care are ca obiect de activitate şi exercitarea funcţiei de supervizare a siguranţei zborului în aviaţia civilă la nivel naţional. Astfel, pregătirea şi perfecţionarea personalului aeronautic civil este prioritară.Cursurile de pregătire iniţială pentru piloţi, însoţitori de bord, controlori trafic aerian, controlori trafic aerian-dirijare sol şi personal aeroportuar, au loc inclusiv în Republica Moldova. Calitatea acestora fiind recunoscută la nivel internaţional, ce corespund cerinţelor EASA şi legislaţiei naţionale. Pentru perfecţionarea abilităţilor de zbor, piloţii moldoveni sunt instruiţi, obligatoriu, periodic în cele mai competente Centre de calificare din Europa (Franţa, Amsterdam, Germania), SUA (Dallas), Ucraina şi Rusia.

  • Apropo, se negociază cu careva companii venirea lor pe piața Republicii Moldova? Cu cine anume? Ce destinații noi ar putea fi lansate?

Din 2012, după semnarea Acordului privind spaţiul aerian comun dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, au fost create condiţii pentru creşterea competitivităţii şi atragerea noilor companii aeriene, stimulând astfel, reducerea preţurilor la biletele de avion şi majorarea numărului de rute şi destinaţii. Recent au fost lansate noi curse aeriene: „Ural Airlines” spre Sanktpetersburg și „Volotea” spre Verona , precum și destinațiile Bologna și Londra, curse operate de către compania Low Cost „Wizz Air”.

  • Pe cînd am putea avea cursa spre Doha?

După mai multe runde de negocieri, pe 14 septembrie curent, la Doha, a fost parafat textul Acordului bilateral, privind serviciile aeriene, dintre Republica Moldova și Statul Qatar. Odată cu finalizarea procedurilor de semnare a Acordului, urmează a fi lansată cursa directă Chișinău-Doha. Acest lucru va intensifica relațiile diplomatice și economice bilaterale și va contribui la extinderea geografică pe care o vor putea explora cetățenii Republicii Moldova.

  •  Cât de des călătoriți în calitate de pasager? Aveți încredere deplină în piloţii noştri?

De cele mai multe ori, activităţile curente sunt indispensabile de inspectarea zborurilor. Ţinând cont de specificul meseriei, călătoresc foarte des cu avionul şi DA, am deplină încredere în piloţii şi inginerii moldoveni. Mulţi dintre ei urcă la manşa avioanelor mai bine de 30 de ani, împărtăşind pasiunea pentru zbor şi implementând, zilnic, experienţa obţinută în alte ţări.

  • Cum se dezvoltă piața aeriană autohtonă? Care sunt companiile cu cei mai mulți clienți?

Industria aviaţiei civile în Republica Moldova este una relativ tânără, dinamică şi flexibilă. Dezvoltarea ascendentă a acestui sector a contribuit esenţial la plasarea transportului aerian pe primul loc, după siguranţă, rapiditate, număr de pasageri, etc.  Aviaţia fiind unul dintre puţinele domenii care se află într-o continuă evoluţie care denotă trenduri pozitive de dezvoltare. Din totalul celor șaptesprezece companii aeriene, transportatorul naţional, compania aeriană de stat Air Moldova este lider pe piaţa autohtonă a transporturilor aeriene. Aceasta deține o cotă de 48 la sută din piața aeriană din Republica Moldova. Pe locul doi se clasează compania S7 Airlines care deținea în anul 2014 o cotă parte de 17 la sută. Iar pe locul trei este compania Turkish Airlines cu o cotă de 6 la sută din totalul zborurilor operate în Republica Moldova.

  • Cât privește întârzierea, anularea curselor aeriene. În ce condiții totuși sunt acordate despăgubiri și cine este responsabil de prevenirea acestora?

În noiembrie 2012, Guvernul Republicii Moldova a aprobat un Regulament privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la

îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor. Regulamentul prevede mărimea despăgubirilor, condițiile în care se acordă despăgubirea dar stabilește și instituțiile responsabile. Astfel, conform punctului 42, 43  Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor efectuează controlul respectării prevederilor legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor în transport aerian iar Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor adoptă măsurile necesare pentru a asigura respectarea drepturilor pasagerilor.

  • În ultimul timp, dronele au început să se bucure de succes în R. Moldova. Știm că în unele state, există reguli de utilizare a acestora. Care e situația la noi?

Suntem în epoca tehnologizată, în care gadgeturile și dispozitivele electronice sunt indispensabile. Dronele nu sunt o excepție. Ba mai mult,  în contextul revoluției informatizării, prezența tehnologiilor avansate se reflectă tot mai evident în activitățile noastre zilnice. Cât privește utilizarea acestora la nivel local, Autoritatea Aeronautică Civilă elaborează un proiect  care va reglementa acest domeniu. Evoluția și utilizarea dronelor este un subiect actual abordat și de Uniunea Europeană. Agenția Europeană de Siguranță a Aviației a elaborat un concept care prevede principiul că dronele civile (aeronave pilotate de la distanță) trebuie să asigure un nivel de siguranță echivalent cu cel asigurat de operațiunile aviatice cu echipaj uman. Acest concept va sta la baza elaborării cadrului normativ corespunzător.

  • Ce nu știe lumea despre Mircea Maleca?

În puținul timp liber pe care îl am, încerc să împac două mari pasiuni: pescuitul și călătoriile, în special țările din Asia!