Chișinău, 23 august 2021 – Solidarity Fund PL în Moldova invită artiști vizuali, pictori, colectivele de artă murală și toți cei interesați în domeniu la un apel colorat

Solidarity Fund PL în Moldova este în căutarea unui artist care va lucra în colaborare cu un artist polonez pentru realizarea unei picturi murale într-unul din orașele care participă la procesul de Revitalizare Urbană, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova. Termenul limită pentru înscrieri este 26 august 2021. Pentru mai multe detalii accesați link-ul: https://cutt.ly/oQIaX6n.

Pictura murală va fi realizată pe parcursul a 2-3 zile în prima jumătate a lunii octombrie 2021. Conceptul picturii va fi realizată de către artiști în urma unui atelier tematic condus de către aceștia la care vor participa adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12-16 ani din orașul selectat. 

„Revitalizare urbană prin artă și poveste murală” (RUAM) este un proiect-pilot inițiat de Institutul Polonez din București, în parteneriat cu Solidarity Fund PL în Moldova și Rețeaua Națională de Revitalizare Urbană din Republica Moldova. Prin intermediul acestui proiect se promovează principiul Revitalizării Urbane prin artă stradală, alături de artiști locali și internaționali, autorități publice locale, antreprenori, organizații non-profit, locuitorii orașelor și orice alți iubitori de frumos din țară.

Rezultatele selecției vor fi anunțate oficial pe site-ul www.solidarityfund.md nu mai târziu de 10 septembrie 2021. Pentru orice întrebări, nu ezitați să contactați organizatorii la numărul de telefon 069155222/ 068232622 sau pe adresa de email: proiectruam@solidarityfund.md.