20 decembrie, Chișinău. Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Raional din Glodeni a fost beneficiarul unui proiect lansat cu scopul eficientizării din punct de vedere energetic și anume, de obținere a surselor alternative de energie electrică.

Valeriu Rusanovschi, șef gospodărie IMSP SR Glodeni, r. Glodeni: „Cu doi ani în urmă au fost instalate bateriile solare pentru a asigura cu apă caldă instituția. Dispunem de două rezervoare a câte o tonă de apă fiecare. Timp de o zi, se încălzesc până la temperatura de 40 de grade, când e soare. Când soarele lipsește – automat se cuplează elementele electrice de încălzire, așa că, apa caldă se oferă continuu. În prezent, cu apă caldă este aprovizionat blocul B, unde se află secția de chirurgie, secția traumatologie, reanimare intensivă și sala de operații.” Valoarea totală a proiectului – 2 612 017,95 lei. Pentru accesare video, vedeți link-ul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=dq4jAWzMd4c&t=2s&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.